Nuffnang Ads

Tuesday, January 29, 2013

Mengundilah untuk Masa Depan anda!

Assalamualaikum WBT,

Ya Allah, susahnya untuk saya dapatkan line kalau nak update blog. Kenapa lah saya susah sangat nak dapat line broadband  ni??? Kata menuju Wawasan 2020, kalau macam ni? Sumpah saya TAKKAN percaya akan Wawasan 2020 tersebut, eh! ke orang ramai dah lupa sal Wawasan 2020 ni? Iya lah.. asyik 1 Malaysia ni, DS Najib, DS Rosmah Mansor, dah beberapa lagi perkara yang perlu diingati untuk meneruskan hidup di Malaysia ni?

~~Satu Malaysia~~ *itu lagu yang saya perlu belajar dan nyanyi setiap pagi di perhimpunan. Hehe..

Saya bukan apa, kadang-kadang, I am tired of this mainan politik yang tak ke mana dan kadang-kadang langsung tidak memberi apa-apa kesan kepada kehidupan seharian sesetengah orang. Yes, we tired actually. I am pretty sure jugaklah ramai yang bersependapat dengan saya kan?

Well, saya tidak membangkang, mahupun menyokong seratus peratus setiap parti yang ada di Malaysia ni, yes, mainan politik MEMANG kotor, kalau sapa kata politik itu tidak kotor, contoh, "Saya tidak main kotor, parti politik kami bermain secara bersih". Stop! Stop lying around and pretend that you know everything. Bullshit! I say Bullshit! Penipu la kalau kata bermain politik secara bersih. Please, setiap manusia ada minda dan fikiran yang cukup untuk berfikir.

Betul, kemenangan majoriti yang diagung-agungkan oleh Kerajaan sekarang sudah terhakis, kerana apa? Kerana, kemenangan majoriti tidak boleh diberikan secara sewenang-wenangnya kerana, ia akan membuatkan Kerajaan akan leka, dan ini ada kuasa pengundi dan Rakyat yang jelas sekali mahukan apa yang diingini. Lihat sahaja negeri yang dikuasai dari dahulu sehingga sekarang, Kelantan, mereka mengundi Pas dan mereka juga masih mendapat dana dari kerajaan pusat, bukan? So, macamtulah how things work, actually.

Tapi, saya bukan nak start blog politik di sini, cuma, kadang-kadang rasa tidak puas hati itu perlu diutarakan untuk mengubat hati yang lara.  Iya lah, Projek Kampung Tanpa Wayar tu pada pendapat saya hanyalah satu pembaziran, kenapa? pemancar ada, bapak besar, internet connection tiada! Apahal? dan saya terpaksa menggunakan broadband untuk online. Mengeluh? MEMANG! Sakit hati? SUDAH PASTI! Bengang? YES! I AM!. Kerajaan? Please lah!

"Esh! Dia ni, asyik salahkan kerajaan je, cuba la usaha". Saya usaha? Dengan apa? Letak kuali besar kat atas bumbung lepas tu mengharap internet connection masuk? What are you? Crazy stupid? please lah. Kita kan tahu, Kerajaan adalah sebagai gate keeper and as gate keeper, they should take action on this. Please lah. *see that, berapa banyak saya cakap please.

Dah lah, banyak lagi kerja yang perlu dibuat, it is going to be a very busy day tomorrow. 

Assalamualaikum WBT

p/s: Life is tough!

2 comments:

  1. politik nie ats kita je semua ;)bak kata omputih, what u give, u get back ;)
    salam melawat dari pelajar FIT unisza :)

    ReplyDelete
  2. Bubble popa : thanks sebab komen, FIT UNISZA? waaahhh... thanks sebab baca my blog, hehe.. well,,, sometimes, we gave something but it does not mean we gonna get the same, its either two, very bad or very good. so...life is tough! hahaha..

    ReplyDelete