Nuffnang Ads

Wednesday, January 16, 2013

Perang Twitter Azwan Ali???

Assalamualaikum WBT,

Sihatkah anda? seperti selalu, saya Alhamdulillah, sihat, makin comel, makin tinggi keinginan untuk mengurangkan berat badan, alhamdulillah. hehehe...

Baik, social media memang makin famous sekarang ni, pos laju makin slow, pos Malaysia? Perkhidmatan mengecewakan, saya hantar bungkusan untuk my friend, dah hantar dengan harapan sampai ke penerima, MALANGNYA, KECEWA saya, bungkusan tersebut datang balik kepada saya dengan bungkusan yang koyak rabak, Kesian? Memang, kesian saya kepada Pos Malaysia, please lah, tingkatkanlah perkhidmatan anda, saya tahu, banyak lagi yang masih menggunakan Pos Malaysia, bukan time raya je or perayaan besaran je. Please okay? please.

Bercakap fasal social media tadi kan? Perang di Twitter, Facebook, Blog tentang orang ramai, orang kenamaan memang selalu mendapat perhatian. Yang paling baru, ada Tweet dari Azwan Ali yang mendatangkan kemarahan seseorang. Malas saya yang  nak komen kat sini, kesian, malu, bahasa yang inappropriate. Saya malu nak tulis kat blog saya ni fasal hal dorang tu, tapi sebenarnya, salah dua-dua. Iya lah, yang ni cakap macamni, yang tu cakap macamtu. Twitter memang salah satu tempat untuk update status like 30 seconds per tweet, no one cares but then, you have to be very careful with the words used. All. This is for all, public knows, public responds and more important, public will take action IF the tweet is like mengancam keselamatan. In this case, Azwan Ali could just take legal action on that tweet, tweeted by that person. Just like that! Because, that person considered mengancam keselamatan Azwan Ali. He actually could just win the case. Yes, really. No doubt.

Maybe orang yang tweet tu kata, dia dalam tidak sedar dan terikut-ikut dengan marah. Well, He knows what he tweeted and it will caused him trouble. Yes. 

Eh! Tetibe, jadi wartawan hiburan, tak nak! saya tak nak jadi wartawan hiburan, saya nak jadi fashion designer. Titik!

Assalamualaikum WBT

p/s: Dah pandai guna mesin yang laju tu!! hehehe...

No comments:

Post a Comment