Nuffnang Ads

Sunday, January 27, 2013

Saya akan berkursus Haji.

Assalamualaikum WBT,

rasanya semalam saya tak update any entry kan? Well, hehehe... semalam saya menghadiri satu kenduri di Bentong dan saya tidur di rumah bapa saudara, so, takde lah internet nak update, tapi takpe, semalam pun saya rasa macam letih je, so, takpe lah kan?

Hari ni adalah hari Ahad, hari Ahad adalah satu hari sebelum hari Isnin, esok adalah hari Isnin, so, selalunya hari ini adalah hari 'istimewa' buat semua, iya lah... ramai yang curse hari isnin, tapi tak pasti lah esok, rasanya ada negeri cuti kan? Sebab Perayaan Thaipusam jatuh pada hari ni, so, selalunya, bagi negeri yang amik cuti, Isnin adalah hari cuti, kan? Correct me if I am wrong, kan? Gitu...

Okay lah.. selalunya saya agak bersemangat untuk pergi belajar, tapi hari ni, rasa macam tak bersemangat je untuk esok, mungkin sebab letih kot... takpe, malam ni saya akan tidur selama yang mungkin dan esok, InsyaAllah, dengan izin-Nya, saya akan menjadi lebih segar dan bersemangat untuk pergi belajar! InsyaAllah.

Saya ada satu berita yang gembira yang saya nak kongsikan bersama, anda semua tahukan, pada waktu sekarang ni, kalau nak pergi ke Mekah, bukan suatu yang senang kan? Walaupun ada duit, tapi ilmu tak cukup nak buat apa kan? Jadinya, minggu hadapan, pada hari Sabtu, insyaAllah, saya akan menyertai ibu bapa saya sama-sama berkursus haji. InsyaAllah, dengan izin-Nya saya dapat belajar banyak benda, InsyaAllah.

Aritu, ayah saya ajak saya, so, terbuka hati ingin pergi sama-sama berkursus haji. Bukan tahun ni kursus, tahun depan dapat pergi, saya, daftar haji pun belum, tapi at least, saya belajar kan. Ingat balik perkara yang perlu dingati dan belajar apa yang perlu belajar, mungkin my week is getting tougher, but its okay, insyaAllah, segalanya akan dipermudahkan oleh-Nya. InsyaAllah.

So, saya nak berblogwalking ni. 

Assalamualaikum WBT

p/s: dah dinner. korang?

No comments:

Post a Comment