Nuffnang Ads

Sunday, January 6, 2013

Today is Sunny Day!

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua di tengahari Ahad yang sungguh menyinar dan memang Sun-day as in Sunny Day. Hehe.. ini barulah Sunday kan? Takpe, InsyaAllah, kalau hari-hari macamni, banjir yang berada di mana-mana akan hilang dengan sekelip mata, janji kita berdoa banyak-banyak supaya segala yang baik berlaku kepad kita. Kalau ada yang perkara buruk menimpa ke atas kita, ingatlah bahawa Allah SWT itu Maha Kaya zatnya,  Dia menginginkan kita diuji dan Dia ingin melihat sejauh mana tahap kesabaran kita, InsyaAllah. Bersabarlah.

Alhamdulillah, hidup saya sekarang dipenuhi dengan perkara yang baik-baik sahaja. Alhamdulillah, jikalau pun ada perkara buruk, saya cuba untuk menepis dan cuba berfikiran positive, hehe, tapi kita manusiakan, manusia biasa yang tidak lari daripada pemikiran seorang manusia biasa yang mempunyai hati yang rapuh. Semoga dikuatkan hati, amin.

Eh, tetiba jadi baik lak kan... bukan apa, kadang-kadang tak boleh nak asyik seronok je kan? kenalah berasa macam insaf dan sebagainya. 

Saya nak masak ni kejap, menu hari ni? Ikan kerisi goreng, nasi putih of course lah kan, mungkin goreng kacang botol cmtu je, selebihnya tu saya tak tau dah...hahaha..

Assalamualaikum WBT

p/s: nak buat carta tugasan lak ni...hehe

No comments:

Post a Comment