Nuffnang Ads

Saturday, February 16, 2013

Ada bakat, tapi malu.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar? Payah sungguh bagi saya untuk mendapatkan line Celcom Broadband ni, mungkin lama tak bayar kot, eh! Bulan 12 bayar eh...bulan satu je tak bayar lagi.. nanti bayar lah.. hehehe..

Semua mesti sedia maklum dnegan Meteor yang jatuh di Russia yang telah melintas kawasan pergunungan Ural, semalam. At least 700 people were hurt disebabkan oleh meteor tersebut. Kalau kat Malaysia, kita panggil meteor tu tahi bintang. gitu... 

Bahaya kan? Tapi nak buat macamne, itu semua ujian Allah SWT sebenarnya, untuk melihat apakah kita bersyukur dengan apa yang diberi-Nya. Kita redha je lah, cuma alhamdulillah, tiada kematian dilaporkan oleh media tempat Russia, walaupun 700 orang cedera oleh insiden tersebut. Alhamdulillah. Amin.

Eh, hari ni kan, selepas saya balik dari kursus haji tu, saya terus tidur dan sampailah pukul 5 petang. huhuhuhu.. eh! saya tidak sekejap je, dalam 2 jam, tak boleh lah, letih sangat saya. Lepas saya bangun tu, saya terus mandi, dan sedang saya mandi, hujan pun turun! sekali lagi! Saya rasa semasa saya tidur tu, hujan dah turun dah, camtu lah, hehe.. tapi saya cool je, sejuk woo, sekarang pun masih sejuk jugak.. tambah dengan kipas lagi sejuk.

Then, malangnya, hujan ni ada keburukan dia jugak, baju saya tak kering, plus, saya tak boleh nak basuh baju yang saya telah sememangnya menimbun dan memang tak boleh nak basuh, takut tak kering, memang tak kering sebenarnya. Huuuuu... apa lah baju yang saya nak pakai untuk pergi Giat hari Isnin ni nanti... adoiyai!!! pening2...

Tapi kan, tadi saya pergi pasar malam, saya ada beli baju ni, cantik!! hehehe.. 2- RM 5.. murah? sangatt!!!! hahaha.. "Belle, aku punya demam bundle dah kembali!! hahahaha..." Kalau kat terengganu dlu, kemain la saya, kalau hari Jumaat je, petang Jumaat, memang Pantai Teluk Ketapang menjadi tempat kami bermain-main dan membeli baju yang cantik2.. seriously, kebanyakkan baju yang saya ada, adalah dari bundle Teluk Ketapang, dan kalau ada baju yang saya sendiri tak nak pakai, ahli keluargalah yang akan menjadi tempat saya menderma semua baju-baju tersebut. hahaha.. Mereka terima je... maklum lah, saya memang pilih baju ni cecantik je...

Kalau kat tempat saya ni, susah sikit, sebab memang saya tak tahu tempat yang mempunyai bundle yang bagus, takpe, mungkin satu hari nanti, saya akan cari kat area KL ke.. bukan apa, saja je nak beli untuk diri sendiri, sebenarnya ada kepuasan kalau beli baju bundle ni, kalau dapat pakaian yang cecantik, memang best wooo...

dah lah.. saya ada sesuatu yang saya nak tunjuk ni... 

ni saya panggil Caftan Kimono.
Camni la saya, kalau takde benda nak buat, harus lah buat baju kat anak patung, kata amik Fashion and DressMaking kan...hahaha..

Assalamualaikum WBT

p/s: Saya dah cakap dah, saya ada bakat cuma malu je sikit.

No comments:

Post a Comment