Nuffnang Ads

Friday, February 1, 2013

Sambutan Maulidurasul di Giat Mara Raub.

Assalamualaikum WBT, 

Apa khabar? Mesti anda semua sihat kan? Mesti lah... hari ni kan hari Jumaat, jadinya, kalau hari Jumaat, secara automatiknya semua orang akan sihat sebab esok dan lusa adalah hari cuti. Kan?

Alhamdulillah, tadi kami telah selamat mengadakan satu aktiviti yang amat bermanfaat dan sememangnya memberikan kami satu kesedaran tentang banyak perkara, terutamanya buat saya lah. Alhamdulillah. Sambutan Maulidur Rasul di Giat Mara Raub pada hari ini adalah satu pengalaman yang sungguh bermakna. Kami mendaki bukit Giat Mara yang agak tinggi dan curam dan sememangnya memberikan satu perasaan letih yang ....umph! memang! haha...



Sesudah kami berselawat ke atas Nabi, kami menjalankan gotong-royong yang disertai oleh semua ahli Giat Mara, well, bagi yang buat kerja lah..bagi yang tak buat kerja, melalut je... duduk2... then.. do your own things lah kan, cikgu cakap, "haa... ramainya yang perasan cantik, tunjuk baju je..". Well, memang ramai pun, memang ramai. Tapi itu biarlah hal dorang.. malas sangat nak masuk campur..

Tapi, apa yang memang menyakitkan hati saya tadi adalah, kedengaran ada suara-suara sumbang mambang hitam yang mengatakan yang saya ni GEDIK. First of all, do you pay me money to actually life in this world? Second, do your parents give me money to life in this world? Third, Do I give a shit about actually that shit you were telling other people? Well, I guess not! right? haha.. live your life to the fullest, and I live mine. I would love to see you die in front of my eyes. my very own eyes and if that moment comes well, like in front of my eyes, I would love to tell you this, "Selagi kau tak mintak maaf dengan aku, selagi itu lah nyawa kau akan terawang-awangan di antara langit dan bumi, sesungguhnya, Allah Maha Mengetahui". If you believe in Allah. Urrmm...

Emotional? Yeah, for today but not for the rest of my life, I have been through a lot of things during my secondary school, uni life, you tell me, they done it to me. Yes, I have been bullied for quite sometimes, emotionally and mentally. Yes, I was. It was tough and I lived. Alhamdulillah. 

Well, for this mulut lembik, I would love to wish you good fucking luck for your entire life and wish you everything but comfort to live this life. Yes.

Assalamualaikum WBT

p/s: I would love to spread bad talks about you, but hey, seemed the girls have done it. Well done girls!

No comments:

Post a Comment