Nuffnang Ads

Friday, March 15, 2013

Kalau tak nak belajar, BERHENTI!!!

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar? Hari ni bersiaran awal sikit sebab apa? Sebab ada perkara yang hendak diceritakan? Ini fasal perangai, attitude and all of those amazing adjectives. Tak kisah, bukan apa, ceritanya adalah, kalau kita nak belajar, kita belajar betul2, tak kisah sijil ke? Diploma ke? Ijazah ke? Master ke? PhD ke? Mana-mana lah, kalau nak belajar, belajar lah betul.

Tetapi, dalam pembelajaran tu, ada perkara yang lain yang mungkin disuruh untuk mendisiplinkan diri kita, contoh, tugasan harian, kita ada jadual, even dari kita sekolah rendah, kita sudah diasuh dan disuruh oleh cikgu kita buat jadual harian sebab untuk memastikan kebersihan kelas kan? Begitu juga sekolah menengah, mungkin di universiti takde such things, tapi kalau dalam hostel mesti ada kan? Sebab kita membuat jadual kita sendiri dalam memastikan persekitaran kita bersih dan senang. Kan? Saya tak tau lah orang lain, tapi saya selalunya sekali seminggu akan bersihkan bilik, dan kipas? Sekali sebulan. Itu pasti.

Dan, kalau dah ada nama kita dalam jadual tu, buat lah kerja, ni tidak, dah la lambat, orang lain pulak kena marah-marah korang nak buat kerja, hey? Korang bukan budak-budak lah bangang! korang dah besar, dah boleh kahwin pun, saya rasakan, baik korang kahwin je dan berhenti daripada belajar, bukan apa, menyusahkan orang menyusun jadual, buat jadual elok-elok, pastu tak nak ikut. Ke memang perangai korang kat rumah macamtu? ha? Ke nak orang atasan panggil korang, biar korang rasa macamne kena panggil dan kena warning. Kalau dapat surat amaran, lagi bagus! biar padan muka korang! nak?

Tadi, saya marah, sebab apa? Sebab korang MALAS! Pemalas macam bangang!!! Seriously, I am going to swear a lot these coming days, sebab apa? Because, you deserve it! memang korang layak pun kena marah, kena cakap words yang bangang sebab otak korang memang takde benda selain tak fokus, saya tak kisah betapa hebatnya korang menjahit, tapi kalau tak nak ikut apa yang telah ditetapkan, sorry, You DO NOT HAVE MY RESPECT, AT ALL!! No freaking way bitches!

Well, I think, it is enough to actually show my anger towards things that happened today, ugh! Fuck shit!

p/s: When I hate people, I hate with all my heart, bitches!

No comments:

Post a Comment