Nuffnang Ads

Monday, April 8, 2013

Air Terjun Celai, Ulu Slim, Perak. Cantik!

Assalamualaikum WBT, 

Apa khabar semua? Minggu baru, semangat baru, hati baru tetapi masih orang yang sama dengan perasaan yang sama. Hehehe..

Eh, minggu ni kami dah mula membuat pola untuk baju melayu tradisional dan ada diantara kami yang sudah memotong fabrik untuk dibuat baju. Salah seorang daripada mereka adalah SAYA!!! hahahah.. saya memang agak laju sebenarnya, tapi banyak lagi perlu saya belajar untuk memasterkan diri dengan bidang jahitan ni. Walaupun saya agak laju, hehehe..tapi teringat saya kata-kata Zang Toi,

"When I started at Parsons, unlike my classmates, I had no idea how to sew and stitch... But I knew that if i wanted to do well, I needed to master it, and fast, so I did" - Zang Toi.

Tengok! Even Zang Toi pun mula-mula dulu takde asas dalam jahitan, sebenarnya, tiada asas tetapi ada minat adalah lebih baik daripada ada asas tetapi terpaksa. Betul! Saya amat setuju dengan kenyataan itu. Apa-apa pun, saya tak boleh online lama ni, sebab jap lagi kami akan adakan bacaan Yassin sebagai penawar kepada mak cik kami yang sedang sakit di rumah saya ni. Memandangkan ayah saya adalah abang yang paling tua, makanya, kami lebih bertanggungjawab untuk mengadakan bacaan Yassin. It is more convenience.

Haritu my abang, sepupu dan lebih 10 orang remaja Kampung Jenud telah pergi ke Ulu Slim di Perak. Tetapi sebelum sampai di Ulu Slim ada air terjun yang masih tidak diusik oleh orang ramai, hanya orang tertentu sahaja yang tahu fasal air terjun yang cantik dan sungguh hijau ini. Kawasannya sejuk. Cantik. Nak tengok? Ini dia.



cantik tak? cantik? Nak tau tak tempatnya dimana? Kalau nak tau, email me. hahahah...

Assalamualaikum WBT

p/s: Terasa nak pergi pulak! Mesti airnya sejuk sangat!

4 comments:

  1. Lulu Caldina : Memang kan, hehehe, thanks sebab komen kat blog saya...

    ReplyDelete
  2. pm.jauh x nk jln dr tmpat parking

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadii.. entah lah.. saya tak penah jejak.. my brother je.. haha..

      Delete