Nuffnang Ads

Thursday, April 18, 2013

Jangan nak sinis terhadap GIATMARA, OK??

Assalamualaikum wbt,

ada nurse yang berumur agak tua bertanya saya tentang GiatMARA dengan baik kepada saya,

'amik apa dik kat GIATMARA?'

saya jawab, 'jahitan..kursus jahitan'.

mak cik tu senyum, tetapi, kat belakang mak cik tu ada seorang lagi pekerja lelaki tua yang memang bongok, dan bila saya jawab, dia senyum sinis. what the hell? ni nak marah ni... maaf eyh cakap, awak tu pun keja lama dah agaknha dengan hospital Raub ni kan? mungkin awak dah bosan kot, iyalah, rumah kata pergi... kubur kata mari kan? well... memandangkan encik tua terlalu tua untuk memahami apa yang saya faham jadi, kalau encik tua sinis dengan saya, saya boleh menjadi lebih sinia tetapi memandangkan saya pakai baju giat hari ni dan jelaa sekali saya membawa imej giat, maka, biarlah saya berdiam. okay? but when i see you next time, it wont be the same, trust me!!

Assalamualaikum wbt

p/s: btw encik tua, saya ada samsung grand... awak ada?? btw, dekat hospital raub perkara ni berlaku. imej memang rosak disebabkab kakitangan mereka.

4 comments:

  1. jangan amik kisah ape org nak kate or nak pandang.. biarkan je.. yg penting kita tahu ape yg kita minat dan kita ada matlamat... keep on the track and good luck ya!

    ReplyDelete
  2. Eillafasya: terima kasih sebab komen, iya, memang lah, saya pun tak kisah sebenarnya kalau bertanya, tetapi kalau buat muka yang macam
    "eh, masuk GiatMARA, low standard.." itu memang saya angin. thanks.

    ReplyDelete
  3. Ragam manusia mcm mcm kan....

    ReplyDelete
  4. ina : ragam manusia kan... tapi takpe.. as long as we know what we are doing, it is actually better that way.

    ReplyDelete