Nuffnang Ads

Thursday, May 23, 2013

Never Back Down 2 : The Beatdown!!! Best!!!

Assalamualaikum wbt,

Memang betul, kalau kita nak tengok cerita or movie, please, pilihlah cerita yang mampu memberikan kita kesedaran or satu turning point yang boleh membuatkan kita berfikir secara waras. *katanya. hahahah



Tadi saya menonton satu movie, tajuknya, Never Back Down 2: The Beatdown, the movie ni kan sebenarnya memang ganas lah, tapi kalau dilihatkan dari segi yang lain. Ia membawa message yang berbeza. Ia memberitahu kita supaya berdisiplin. Menghormati orang lain yang paling utama adalah, ada satu quote dalam movie tu cakap, Case said "An angry mind is a narrow mind". Bersetuju sangat, sebab apa, memang saya pun selalu je marah dan ikut hati. Kan?

Tapi Case cakap lagi, kita kena tenangkan minda kita dan kosongkan minda dari perkara-perkara negative dan do as we usually do, sebab apa? sebab apa, psychology tu lebih hebat kesannya dari physical. Hahhaa.. orang kata, tapi kalau saya, tumbuk banyak2 kali pun sakit juga kan? hahahha..

Dah lah, mengantuk, banyak benda nak buat cuti ni. malas nak berjalan ke mana-mana. Nak duduk kat rumah dan menikmati cuti ini.

Assalamualaikum WBT

p/s: InsyaAllah, kami akan ke Kuantan, ada event sikit.

No comments:

Post a Comment