Nuffnang Ads

Sunday, May 19, 2013

Pemilik kereta besar memang inconsiderate?

Assalamualaikum wbt,

Saya tak tau lah kalau dalam dunia ni istilah ni betul. "Semakin besar kereta, semakin kecil minda mereka yang memandu kereta".

Mungkin salah or mungkin sahaja saya buat hasty generalisation kan tapi tadi, adalah sepasang manusia yang mungkin tak boleh kena hujan. Mungkin lah. Apa yang dorang buat adalah, parking di tepi pump minyak then dua2 pergi tandas. Kelamaan yang teramat. Saya dah la nak isi minyak dan dorang boleh buat dunno je. Mungkin saya tak tau masalah dorang, or mungkin dorang ada masalah dengan hujan or mungkin dorang mempunyai sifat yang memang suka membuat sesuatu yang menyusahkan.

Entah lah, cuma, pesanan kepada diri sendiri dan juga semua, kalau nak isi minyak tu, janganlah buat perkara yang boleh menyusahkan orang lain. Orang lain pun ada masalah tapi please, be considerate. Okay?

Assalamualaikum wbt

p/s: macam2.

4 comments:

  1. biaselah. bila bawak kereta besar je berlagak

    ReplyDelete
  2. Rozuan Ismail : Thanks sebab komen.

    ReplyDelete
  3. Mungkin memang betul mereka ada masalah. Tapi apa pun masalah mereka, kena juga fikirkan pasal pemandu lain.

    ReplyDelete
  4. t.a.t.a. Thanks sebab komen, kan.. sepatutnya camtu..tp itulah, manusia ni macam2..

    ReplyDelete