Nuffnang Ads

Thursday, May 30, 2013

Strong words from Thomas Jefferson. Kena baca ni!!

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Saya ada satu powerful passage from Declaration of Independence by Thomas Jefferson. OMG!! the words kan, memang powerful giler. Like, seriously, powerful. I have no words to actually describe how powerful the words were. Bila saya baca the passage kan, my heart like, stopped for two freaking second dan saya fikir tentang negara Malaysia yang tercinta ini. 

Nak tengok the full speech, klik kat link yang saya bagi kat atas tu, tapi saya nak tulis sikit ni. Memang agak meremang lah bulu roma saya baca this particular passage. 

"We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their creator with certain inalienable rights, that among these are life, liberty, and the pursuit of happiness. That to secure there rights, Governments are instituted among men, deriving their powers from the consent of the governed. That whatever any form of Government becomes destructive of those ends, it is the right of the People to alter or abolish it, and to institute new Government..."

Baca dan hayati. Strong words choice. I was and still am impressed with this amazing passage. Wow.

Assalamualaikum WBT

p/s: How's the Government now?

2 comments:

  1. Di situ terdapat unsur-unsur sosialisme dan liberalisme. Lalu, dapat mencairkan identiti dan jati diri muslim itu sendiri.

    ReplyDelete
  2. IWong : Jikalau beringat tentang diri sendiri dan kepercayaan diterapkan dalam diri sendiri dengan kukuh, sifat kepengaruhan terhadap sesuatu itu dapat dileraikan.

    ReplyDelete