Nuffnang Ads

Friday, May 31, 2013

Tudung labuh, mulut tak boleh blah?

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar? Malam ni memang nak buat entry pendek je memandangkan nak pergi majlis orang kahwin jap lagi, bukanlah, majlis kenduri lah, malam kan.

Okay, ada satu dialog dari kawan saya.

"Tak guna kalau tudung labuh, mulut pun labuh".

Saya dulu pernah 5 tahun sekolah agama, and to be honest, kelabuhan tudung TIDAK melambangkan kesuciaan AGAMANYA. 

Assalamualaikum WBT

p/s: Nak pergi orang kenduri.

6 comments:

  1. sumpah! hanya yang pernah mengalami akan mengetahui! sokong dan sangt sokong !ini fact bukan auta

    ReplyDelete
  2. Scha : kan!!! memang mereka yang mengalami peristiwa seperti ini sahaja yang mampu relate perkara yang i cakapkan tu..

    ReplyDelete
  3. ojayanie : im doing great.

    ReplyDelete
  4. Saya tidak memandang gaya seseorang tetapi perilaku seseorang.

    Qudwah adalah jalan yang terbaik untuk berdakwah. Bukan nak salahkan sekolah agama, tetapi nak salahkan didikan kefahaman bagaimana kita terapkan kepada generasi kita dan seterusnya.

    ReplyDelete
  5. IWong : sekolah yang membimbing, pokok pangkal diri sendiri.

    ReplyDelete