Nuffnang Ads

Monday, June 17, 2013

Fashion Terbaru 2013.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Mesti semua sihat kan?

Well, as we all know kan, Tribal is in Malaysia. Lambat sikit kan? Maklumlah, fashion bermula di negara Barat kan, nak sampai Malaysia ke main lambat. Sekarang kita boleh tengok banyak prints yang berasaskan Tribal. 

Sebenarnyakan, tribal prints or unsur-unsur tribal ni memang dah lama dan Dunia Fashion ni. Bukan baru sekarang, dan memandangkan Tribal prints baru sampai Malaysia ni, *well, tak silap saya, Tribal dah 2 -3 tahun lepas, kalau tak silap lah, tapi fashion ni sebenarnya bersifat recycle. Ia jenis yang berulang, contoh, peplum, dulu dah ada, zaman datuk nenek kita kan? cuma, sekarang, difamouskan balik dan now everyone knows what peplum is. Hebat tak media? Hebat!

Okay, sekarang kehangatan baju lelaki disuntik oleh banyak pereka fashion (both couture dan ready-to-wear), cuma, sekarang kan musim agak panas kan, so, kebanyakkan mereka menggunakan fabric cam wool, light wool untuk diadaptasikan supaya mudah dipakai dan tidak against the nature lah, gitu.

Ada juga yang menggunakan fabric cotton jersey untuk mendapatkan drop yang baik pada baju, pemilihan fabric sebenarnya terpulang kepada pereka dan team. Tapi kalau kat Malaysia ni, cotton jersey dan wool adalah yang pilihan fabric yang terbaik. 

Dan sekarang, ada trend tunic untuk Male sebab cuaca panas, senang untuk dipakai dan fits all sizes. Tapi ada juga male designers yang masih mengekalkan jacket,  long trousers dan structured garments, masih ada dan ia tetap menjadi ensemble pilihan ramai jejaka di luar sana. 

Simple cutting shirt is back! TUnic is back dan ia on men to choose to be fashionable. Boleh sebenarnya, tanpa berbelanja besar. DIY pun boleh kalau nak mengikut trend lah, cuma, berhati-hati sebab kadang-kadang, terlampau nak mengikut trend, had berbelanja di pejamkan, hati-hati okey? 

Mari tengok semua gambar ni.


Christopher Kane

Christopher Kane




Nak trend dan fashion terbaru??? Pergi ke laman web ini, HommeModel  

Assalamualaikum WBT

p/s: Seronok buat baju.

No comments:

Post a Comment