Nuffnang Ads

Sunday, June 30, 2013

Perancangan jangka panjang???

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar di pagi ahad yang hening ini. Ramadhan dah tak lama dah, esok lusa dah ramadhan, apa eyh persediaan kita? Kakak saya dan buat persediaan dengan bangun seawal 5 pagi untuk bersedia membuat persediaan untuk bersahur. Mak saya minggu depan dah nak bersiap sedia untuk persiapan sahur. Saya?? Aduh... hahaha. mungkin macam selalu kot, awal-awal, makan nasi, pertengahan minum milo dan pengakhiran tak bangun terus. hahhahaha.. bengong kan? tapi takpe, insyaAllah, kita boleh ubah benda tu, Janji hati mahu kan?

Seperti mana yang anda semua maklum, saya sudah habis kan. Semalam, mak cik saya balik dari KL, then, dia cakap, "jom lah g KL, kerja kat boutique, boleh belajar lagi". Terkesima kejap, iya lah, agak terkesima lah sebab baru 6 bulan skill ni, dah nak bekerja di boutique, aduss... bukan hebat sangat lagi.

Iya, saya tahu, semua orang tidak hebat dipermulaan, cuma, ada banyak perkara yang perlu saya fikirkan untuk melangkah, Sekarang saya sudah melangkah kecil, takkan terus nak melangkah besat tanpa ada apa-apa persiapan. 6 bulan tak cukup untuk melangkah besar, lagipun, skills need to be perfected and perfecting skills is not an easy task. Trust me. When my first time using the industrial machine, man! It was not easy and but then, now I manage to control machine. Alhamdulillah. 

So, sekarang, saya mula memotong baju dan menyiapkan baju untuk keluarga. Iya la, family first kan baru lah berkat. Kalau keluarga suka, baru kita buat untuk orang lain, kalau keluarga tak suka apa yang kita buat, in my case, pakaian, so, do you expect orang luar suka apa yang kita buat?? Buat ke pakaian yang kita buat tu tak sedap dengan orang lain, camne? Tak ke payah nak convince orang tu datang dan be regular kat tempat kita? kan? haaaaa.. camtu lah.. so, family first yay!!

Sokongan family saya memang hebat!! saya suka, mereka pun suka dengan apa yang saya buat.

Teringat kata kawan tadi, dia post kat FB,

"If you do not want to commit, then, do not jump into it" - Nadhirah Ahmad.

Assalamualaikum WBT

p/s: Need to breath.

4 comments:

  1. Selamat bekerja..nk baju gak sepasang..hahaha

    ReplyDelete
  2. Naz : terima kasih, insyaAllah, nak raya ni kan, buat baju2 untuk keluarga dulu.. hehehe.. nak baju? aduh..kena g kedah lah amik ukuran.. heheheh

    ReplyDelete
  3. Nadhirah Ahmad : Good quotes need quoting, of course.

    ReplyDelete