Nuffnang Ads

Tuesday, June 4, 2013

Saya Anak Manja.

Assalamualaikum WBT,

Iya, saya mengaku saya adalah seorang anak manja kepada kedua ibu dan bapa saya. Saya memang tak tau apa yang boleh saya buat kalau mereka pergi dulu daripada saya. Seriously! I do not know. Please.

Well, ada satu incident yang agak bongok terjadi tadi. Hahaha.. Saya balik dari GIAT tadi, okay fine lah kan, nothing happened actually, tapi bila saya sampai je kat kawasan Dong, depan pejabat pos Dong, tidak semena-mena, kereta mati. 

"Eh, kenapa?" *buat pura-pura tanya sebab diri sudah tahu bahawa kereta tersebut TAKDE MINYAK! hahahha..

pastu, sek baik ada Niza and she called her friend mintak tolong belikan minyak dulu, then baru jalan, kalau tak, memang tak tau lah apa yang akan terjadi kepada saya, Mungkin saya akan diculik, mungkin saya akan diorat. hahahaha. bongok tak ayat diatas tersebut. hahaha..

okay, tadi saya ceritakan perihal takde minyak kereta kat ayah dan mak saya. Memandangkan saya anak paling manja sekali dengan mak dan ayah saya tanpa segan serta silu, saya ceritakan sal incident tu, dengan penuh rasa kelakar dan senyum, saya ketawa sebab benda ni berlaku buat satu dua kali. dah banyak kali dah. Hahha. mak no hal pun, ayah je membebel sikit sebab hello.. anak manja, bongsu okay. hahahah. :P 


Tapi nak hi-lite kat sini adalah, kalau mak dan ayah marah, kita jangan jawab dan kita perlu jawab bila ditanya. okay? Jangan menjawab tak tentu hala, itu sahaja. Jangan nak mempertahankan diri sendiri sangatlah, bukan apa, kadang-kadang mereka hanya menegur bukan sebab nak marah, cuma menasihat... so, janganlah sombong eyh? 

Assalamualaikum WBT,

p/s: Kepada yang cakap berlapik tapi dengan niat nak menyakitkan hati, hahaha, tak payah lah. Saya tau apa yang anda maksudnya. saya belajar Communication subjects dulu. Please.

2 comments:

  1. Xde minyak utk kedua kalinya? Hahahaha, jgn ulang lg kesilapan tu, buatnya tgh hutan, tgh mlm dan bateri hp xde camne nk call org minta bantuan. Adoiii takut dingurat pontianak nnt akibat mls tgk meter minyak. Bahaya tu

    ReplyDelete
  2. Lydia Miza : itu lah, takut jugak.. hehehe.. thanks akak sebab komen kat blog saya yang kecil ni..

    ReplyDelete