Nuffnang Ads

Sunday, June 30, 2013

Saya hanya blogger kecil.

Assalamualaikum WBT,

Terbaca satu tulisan daripada seorang blogger terkenal, beliau juga adalah seorang wartawan sebuah stesen television.

Terbaca satu entry beliau yang seolah-olah Kerajaan kita ini betul. Kenapa macamtu, takkan sampai tak boleh nak kritik langsung. Di negara lain pun begitu juga, kata kita mempunyai kerajaan yang mengamalkan sistem demokrasi yang baik, kenapa langsung tidak boleh mengkritik, maksudnya, saya juga menyokong Kerajaan Barisan Nasional, tetapi takkan langsung tak boleh sentuh, kadang-kadang, kritikan perlu dalam penambahbaikan. Bukan berniat untuk menjatuhkan, tetapi berniat untuk membina, Itu sahaja. Aduh, payahlah macamni, sampai tak boleh sentuh. Kesian kat kerajaan nanti.

Tapi siapalah saya kan, hanya blogger kecil yang tiada nama, saya pun bukan seorang wartawan, bukan seorang blogger famous, bukan. Saya hanyalah seorang yang ingin menulis, menulis untuk diri sendiri tetapi dengan harapan ada yang membaca. Susah? Iya, hidup memang susah. Harap maklum. 

Alhamdulillah, sekarang hari ni panas, insyaAllah, hari akan panas sampai ke petang, moga-moganya lah. Amin. 

Assalamualaikum WBT

p/s: Cuba menjadi baik untuk semua.

4 comments:

  1. Ok. Saya sudah lama ikut blog saudara saya komen lah juga tentang ini.

    Blog saudara perlu ada isi jika ingin melampirkan pandangan. Mengapa dan bagaimana sesuatu hal itu boleh diatasi?

    Itu akan membezakan blog saudara daripada blogger kecilan lain.

    Terus terang, saya lihat blog saudara masih di peringkat 'emotion bashing'.

    I too expressing my 2 cents here. No offend.

    Apapun, saya yakin saudara akan nampak hal ini nanti.

    ReplyDelete
  2. IWong : terima kasih, maaf, memang benar, saya memang selalu tulis mengikut emosi, sebab bukan apa, I choose to write that way because I personally think that that is the only way I am able to write, sebab kalau I write without emotion, rugi lah kan, tapi obviously, memang lah emotion bashing, hehehe. tapi apa-apa pun, terima kasih atas pesanan tersebut, Good luck!

    ReplyDelete
  3. Just my 2 cents again.

    It's ok to have emotion bashing, but you need to put some sort of points in it. I can say a strong point so that not only you will amaze of how great your ideas are, but for your readers too.

    The potential is in you. You just need to figure out how to pull it out to the maximum.

    ReplyDelete
  4. IWong : Thank you again IWong, I know I have a long way on this writing blog business. To be honest, I do care about my readers but then, I thought my writings were great to those readers, but perhaps not. Hahaha..

    But, as always, I will write more on my blog, of course, and I will write things that have good intention but I sometimes I need to write about me emotions too, hehehe.. no worries I will write with points.

    Thank you again IWong.

    ReplyDelete