Nuffnang Ads

Monday, July 15, 2013

Ayam yang saya pelihara.

Assalamualaikum WBT,

Kan hari tu janji nak letak gambar ayam-ayam yang saya pelihara tu kan? ni dia...

ni pun berani jugak...tapi tak seberani yg bawah...

ni ayam yang paling degil dan berani. Seyes, dia siap leh
nak panjat kat bahu saya, gilos! tak pernah jumpa ayam
camni lagi..
  



Tu ayam-ayam lain, nampak kayu bersandar tu, dorang takut tu,.

ni dekat je ngn pintu reban...

selepas 6 bulan baru kuar, lau tak..huhuh...

ni amik kat blog orang.. wish dorang bertelur camni...
 Seronok bela ayam ni, aritu ada 15 ekor, tapi malangnya, seekor ular telah masuk ke dalam reban dan menelan 4 ekor, *damn u ular, skang ular tu di alam barzakh. Then bela lah lagi, dan beberapa minggu lepas tu, mati sekot, then dua hari lepas, mati sekor lagi, disebabkan jangkitan kuman, seyes! saya tahu, sebab dia monyok je. then dia pun mati. Selamat! huhu..

so, tinggallah 9 ekor, alhamdulillah, syukur kepada Allah dengan rezeki yang diberikan. Dorang suka sungguh makan nasi, dan saya bagi jagung jugak. Tapi dorang lebih suka makan nasi. Gembira je dorang. Saya kalau duduk kat reban tu, seronok, rasa cam tenang je tengok ayam-ayam tu, hehehe.. bukan apa, siap boleh pegang-pegang lagi, kalau dengan ayam orang lain, takde ler.. nak pegang-pegang, terus terbang je. haha..

Harap-harap, dorang dapat membesar sehingga menjadi ibu ayam yang sihat dan dapat menghasilkan telur-telur yang sihat dan anak-anak yang sihat! Amin.

Assalamualaikum WBT

p/s: tak bagi nama lagi...hahahah

Sekarang,


 

No comments:

Post a Comment