Nuffnang Ads

Friday, July 5, 2013

Mari Ber-Akademi Fantasia.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Mesti semua sihat kan? Bagus, kalau sihat, alhamdulillah, saya pun suka sebab anda semua sihat. Hehehehe...

Okay, tak lama lagi, proses ujibakat Akademi Fantasia 2013 akan berakhir, ke dah berakhir? Entah lah, saya pun tak berapa amik tahu, cuma beberapa minggu lepas je excited nak hantar demo video nyanyian ku ke pihak Astro, kot-kot lah lepas kan? hahaha.. tetapi, setelah menimbang beberapa faktor-faktor utama, saya memutuskan untuk menyanyi di dalam bilik dan di dalam bilik air sahaja. Itu lebih bagus dan juga di pusat-pusat karaoke. Hahahha.. bukan tak nak sertai, cuma, bayangkan kalau saya famous nanti, segala tingkah laku, perilaku, tulisan diblog akan dibaca dan dinilai orang ramai, dah lah blog saya ni 'emotional bashing', Quote IWong. hehehe. memang tak dinafikanlah kan, bayangkan...

So, oleh sebab itu, saya telah mengambil keputusan untuk membuat review sebaik sahaja rancangan Akademi Fantasia dikeudarakan, *betul ke ejaan beta tu? hehehe.. Dengar kata, ada je artis yang dah ada nama audition untuk menjadi pelajar, aduss.. kenapa yang dah ada nama tu tak amik jurusan nyanyi di UITM je? payah sangat ke nak masuk exam nanti..kena nak ada tagline bagai? tak yah lah,,, bagi peluang yang takde nama untuk menempa nama dalam bidang ni eyh? Korang dah ada nama, ada single bagai, filem mantap, lakonan hebat, takyah lah, nampak sangat mengidam duit kan? Memang kalau ditanya akan cakap,

"saya nak masuk AF ni sebab nak mencuba nasib, nak tengok penerimaan peminat".

Hello.. kalau awak dah ada peminat, tak payah susah masuk rancangan realiti. Astro pun satu, buka penyertaan camtu, gilo ke apa?


Okay, Akademi Fantasia ada berapa batch dah? Sapa ingat, baik biar saya buat cam list lah, untuk AF eyh, saya cuba mention nama bekas pelajar yang saya ingati sahaja eyh.

Akademi Fantasia 1
Vince, Nija, Rosma, Khai, Azizi, Nana, Liza, Burn, Sahri

Akademi Fantasia 2
Zahid, Farah, Bob, Kaer, Adam, Linda, Mas, Fitri, Edlin, Anding, Nurul, Zarina

Akademi Fantasia 3
Mawi, Idayu, Akma, Felix, Amylea, Marsha,

Akademi Fantasia 4
Faizal, Farhan, Lotter, Velvet, 

Akademi Fantasia 5
Mila, Ebi, Heliza, Aswad, Aizat, Dafi, Syawal,

Akademi Fantasia 6
Stacy, Riz, Nubhan, Nadia, Saida, Stanley, Ika, Lufya,

Akademi Fantasia 7
Hafiz, Airil, Akim, Yazid, Isma, Zizie, Qhaud, Claudia, Aishah,

Akademi Fantasia 8
Shahir, Adira, Maulana,

Akademi Fantasia 9
Hazama, Azri, Fina, Nera, Lena, Erul

Ini je lah yang boleh saya nama kan, yang lain tu, maaflah, saya tak familiar dengan korang, cuma yang AF2 tu memang saya ingat, sebab everyweek, kitaorang akan beli VCD untuk saksikan nyanyian korang, still, AF2 memang yang paling best dan paling saya ingati, okay? hehehe...

Akademi 10?? 2013 ni? 
Akmal Razlan (juara). hahaha..

Assalamualaikum WBT

p/s: Berangan lebih wooo...

No comments:

Post a Comment