Nuffnang Ads

Monday, July 8, 2013

Mesin Jahit Baru!!! Singer Heavy Duty Model 4423. Thanks Makde!!!

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar? semua sihat kan?

Alhamdulillah, akhirnya!!! impian mak jemah telah tercapai!!!! hahaha.. mak cik saya dah belikan saya mesin jahit, alhamdulillah, nak tengo gambar? Mesin biasa je, asal ley jahit sudah kan? takde lah nak yang industri tu, kalau boleh nak, tapi cari duit guna yang sekarang ni, then baru beli mesin jahit lain.

Mari tengok.. *maaf bukan nak menunjuk, cuma nak berkongsi, takut lah ada yang terliur ke, maaf, ini pun beli dengan duit mak cik saya, harapkan saya? huhuhu... tau.. sekarang mak cik saya bagi peluang, peluang itu saya nak grab lah ni. saksikanlaaaa~~~ *sengau sikit ala-ala Iwan dangdut gitu..


 Click kat gambar ni bagi beso, okay?

Hehehe..

InsyaAllah, saya akan siapkan baju mana yang tergantung tu, then, nak jahit beberapa helai baju lagi, insyaAllah, dengan izin Allah, saya akan siapkan! Motivasi baru weehhh!!!

Assalamualaikum WBT

p/s: hehehe. harga boleh tahan.

8 comments:

  1. iqa pun bru beli mesin ni.. 3 hari lepas.. mmg bunyi bising yee mesin ni.. :)

    ReplyDelete
  2. Iqqa, betul tu, hihu... agak la cuma kalau nak jahit kain jersey tu payah sikit kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..kain jersey kena guna tapak teflon plus jarum emas singer..blh kongsi pengalaman guna mesin ni?bising sgt ke?blh jahit part susun kain baju kurung tak?

      Delete
    2. hi Nita, mana-mana mesin portable akan berbunyi sedikit kalau menjahit. Aah, kena guna tapak lain kalau nak jadi jersey sebab jersey dia lain sikit kainnya. Untuk kain baju kurung tu agak payah sikit sebab dia tebal sikit kan? Tapi kalau slow-slow takpe kot.. try la dulu, saya jarang jahit baju kurung.. hehehe

      Delete
  3. Hi Akmall, I baru beli semalam mesin ni, excited bukan main tgk seller tu buat demo, Nampak senaaang je.. boleh kongsi pengalaman tak cara guna mesin ni terutamanya jahit tepi... p/s : pengalaman bab mesin jahit masih zero :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey hey hey Kak Faridah MN, alhamdulillah, tahniah atas pembelian. Maaflah, saya jarang guna mesin saya untuk jahit tepi sebab saya ada beli mesin lain, Brother Overlock 3034D... seronok jugak guna mesin tu, takpe, nanti saya try2 tengok then saya post kat sini kay? thanks sebab komen.. muah!

      Delete
  4. Hye akmal sy nk tnye setting utk jhit lurus..sbb mesin sy bile jahit akn jd senget...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa? senget...camne boleh jadi senget.. cuba tengok betul2..

      Delete