Nuffnang Ads

Tuesday, July 23, 2013

Minum Banyak Air Masak Untuk Elak Jerebu.

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah, dah separuh bulan dah kita ni, tak lama nak menyambut hari kemenangan, Menangkah kita? *itu pertanyaan yang perlu kita sendiri jawab, tak perlu jawab kuat-kuat, jawab dalam hati sudah.

Okay, hari ni saya takde buat apa-apa sangat, cuma masa nak tidur semalam, saya minum banyak air dan time sahur tadi, saya minum lebih kurang 2 gelas air masak. Memang kalau minum air masak time pepagi buta, rasa dia cam tak berapa sedapkan? Dia rasa cam, entah, mineral water. hahaha.. camtu lah rasanya, tapi bila dah minum sekali, mesti nak minum lagi, itulah penangan air masak. Tapi air yang saya minum tu bukan air masak, saya minum air yang memang dah ditapis, lagi sedap! hahahah.. 

Hari rasanya tak lah panas seperti semalam. Yesterday memang pure hot punya hari, memang panas! Semalam saya driving kan, terasa cam nak terlelap jer, punya lah panas, huhuhuh.. nasib baik takde apa-apa yang berlaku. hehehe.. 

Alhamdulillah, walaupun jerebu makin lama semakin teruk, kat sini, masih lagi baik, tetapi isu-isu jerebu tu telah datang dengan cepatnya. 

Jadi, jap lagi saya nak sambung buat baju, nak g guna mesin jahit tepi mak andak jap, hehe..

Congratulations to The England Royal Families and also the all English, It's a boy!! Congratulations for having such a great baby boy.

Assalamualaikum WBT

p/s: rasa nak baring-baring jap.

2 comments:

  1. bila nak tunjuk baju raya yg dah siap dijahit sendiri tu?

    ReplyDelete
  2. Jerebu dah dtg balik sobsss T_T Saya pun minum air kosong byk skrg, sbb dengan keadaan cuaca x menentu ni mesti sakit tekak nanti :(

    ReplyDelete