Nuffnang Ads

Sunday, July 21, 2013

'Suami malu dengan isteri gemuk???"

Assalamualaikum WBT,

Salam Ramadhan semua. Esok saya nak pergi naik GIAT jap, ada hal sikit. *tetiba maklum kan, macamlah artis. kwang2...

Baik2, pada bulan Ramadhan yang mulia ini, mesti ramai yang memperbanyakkan ibadah, alhamdulillah, bagus. Sekarang ni pun sudah ramai mulai insaf. Amin.

Ramai juga kan yang membelek-belek surat khabar dan ada dalam iklan tulis, "suami malu dengan isteri gemuk", I was like, Whuuuttt?? Tolonglah, apa yang saya sendiri nampak dalam iklan tu, si isteri tu takde la cam hauk sangat, tapi bila dia makan satu makan pelansing ni. dia jadi cam kurus, tak tutup aurat, pakai baju-baji yang semakin ketat-metat tak ingat akhirat. Gitu. Memang camtu eyh kalau iklan? Time gemuk pakai semua cover-cover sebab nak tutup lemak? then bila kurus *kununnya.. pakailah baju yang tak cukup kain dan boleh menjejaskan puasa camtu? woooo.. takyah lah. TAK PAYAH! Okay? Cari idea yang bernas dan mampu menarik orang, kalau kat US or Europe tu, dah lama dah kena saman dengan aktivitis. Sebab merendah-rendahkan kaum wanita. HIhu.. just saying. 

Lagi satu, kalau rasa nak kurus sangat kan? Saya mohon jangan lah macam minuman pelangsingan badan di waktu Ramadhan ni, susah, Sebab apa? Sebab kalau nak langsing, kena banyak minum air dan kalau puasa, camne nak minum air? kalau di hydrated camne? Susah kan? Kang tak fasal-fasal kena berbuka puasa. Rugi woooo... Lagipun, kurang kan makan di berbuka puasa, dan banyakkan minum air panas, dah okay dah. Tapi jangan lupa minum air masak banyak ketika malam or sahur. Iya lah, katanya jerebu akan kembali, so, jaga-jaga, banyakkan minum air masak tahu. hihu... *saya pun minum juga, kadang-kadang, sebelum tidur minum air tea o panas jugak, sedap! *aduh...puasa!

So, hari ni cam biasa, perniagaan di bulan Ramadhan diteruskan lagi dengan pelbagai juadah. Ada kuih yang saya sendiri buat, alhamdulillah, ala-ala ketuk-ketuk Ramadhan camtu, kan?

Dah lah, nak lelap jap, then bangun buat air.

Assalamualaikum WBT,

p/s: Decision making.

No comments:

Post a Comment