Nuffnang Ads

Saturday, July 27, 2013

Tudung Nampak Cuping Telinga dan Derma.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar? Mesti semua sihat kan? Alhamdulillah, 

Hari Khamis haritu tak silap lah, saya ada tengok satu cerita ni, tak silap, cerita Maskara kot, ke entah hape, terlupa.

Pasang je tv, terus kuar citer tu, tengok je lah, then ada satu scene ni, pergghh!! wanita tu memang cantik *sebab nampak muka, putih *sebab nampak muda, body solid *sebab pakai cam jubah yang kain melekap kat badan tu dan bertudung *sebab nampak memang bertudung.

Okay, saya nak tegur sikit lah, yang bertudung tu, *dalam cerita tu lah, tau tak dia pakai tudung camne? camni,, sila tengok lukisan yang comel dibawah ini...

Memang tak dinafikan, sungguh style kalau cuping telinga keluar, nak-nak kalau ada anting-anting 16 kaki di cuping telinga tu, kan? Perrgghhh.. kot ye pun nak berlakon, agak-agak lah, nak berfashion pun agak-agak lah, takde style lain ke nak buat?

Bukan prejudis tu, tapi, TV1 yang pampangkan benda ni, so, hihu... 

Aritu ada tengok berita kejap, keluar lah, satu cerita ni, 

Menderma kepada anak-anak yatim ketika bulan Ramadhan. Tengok gambar ni, lebih kurang lah.
Perghhh.. wa cakap lu, memang niat menderma tu memang hebat dan tidak disangkal lagi akan pahalanya, tetapi, kot ye pun, tutup lah rambut jambul ajaib lagi keramat tu. Huhuhu, bukan apa, tak manis dipandang orang ketika bulan Ramadhan ni.

Dah lah, kurus lak pahala puasa saya kang dah sememangnya pahala kurung. Hari ni, mak saya buat pecal, ni dok bau kuah kacang yang sungguh wangi!!! raya nak mintak mak buat kuah kacang bebanyak lah, sedap sikit. 

Assalamualaikum WBT

p/s: berapa hari lagi kita puasa?

2 comments:

  1. Hahaha...teguran yg begitu menginsafkan...Puasa tinggal brapa hari lg?arr..seminggu

    ReplyDelete
  2. Hahaha...teguran yg begitu menginsafkan...Puasa tinggal brapa hari lg?arr..seminggu

    ReplyDelete