Nuffnang Ads

Saturday, August 10, 2013

Amik Mood Untuk Berhidang!! haha

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah, hari ni menu untuk juadah kot-kot ada orang datang ialah Pecal Kuah Kacang dan Rojak. Gitu!! hahaha, kuah kacang dah siap dah, all the grinding, saya yang buat, tapi yang masak, mak. Wajib lah mak yang masak, sebab mak masak sedap, tapi yang goreng kacang kemain lama nak mampus tu, saya lah!! Ya Allah, lamanya nak goreng kacang, rasa nak nanges! *ehh!! nak masuk MasterChef, jangan nanges! hahahaha.. 

haa.. tadi sempat lah masak, sekejap je pun, tumis-tumis bawang, lada kering dan kacang, then proses menunggu seterusnya, mak lah!! hhehe.. bukan apa, tadi ada orang nak datang umah akak, so, saya ke lead the way lah, lau tak, tak dapat lak, kan? gitu...

Dan sekarang saya sedang duduk-duduk je sambil menunggu kak, mak, abang n makde balik beraya. Malas sungguh nak membuat makan untuk depa kat luar tu, ada orang datang ni, tapi saya duduk dalam bilik semata-mata untuk update blog. Hahahha. amacam? kurang hajar tak? *bukan nak bangga yer, tapi mata mengantuk dan letih *dok makan, kwang2..

Baru je post gambar kat FB, mintak glamour sikit! hahahaha.. perasan!

Dah lah, dapat mood dah untuk menghidang. 

Assalamualaikum WBT

p/s: keletihan tapi gagahkan jugak!

No comments:

Post a Comment