Nuffnang Ads

Friday, August 30, 2013

Thank You Belle. :)

Assalamualaikum WBT,

Baru dapat update entry. Hehehehe.. alhamdulillah, everything went well. Dapat jugak akhirnya siapkan benda yang sepatutnya disiapkan. 

Tadi saya baca coretan nukilan my dear best friend, Belle, *click to read more. Blog dia dalam bahasa Inggeris, hope y'all understand lah apa yang ditulisnya, Ala, bukan susah pun, baca je okay? hehehe..

To be, memang you are my best friend ever, and angah too. Orang kata, best friend patut ada satu je. Why? Sebab the best? tak, sebenarnya, kita boleh ada banyak best friends, in our case, kami bertiga adalah best friends. Seronok, masa mula-mula masuk U dulu, kami tak rapat sangat, tapi bila dah lama, mulut memasing cam hape je kan... hahhaha.. sebab tu click tu. I still remember, almost all the classes that we attended, kami semua dalam satu kelas yang sama. Cuma, last sem kot, saya dan Belle diasingkan, sebab? entah, mungkin fakulti jealous dengan kerapatan kami kot. hahahahha. takde lah, saje je. takpun mungkin sebab bising sangat kot kalau kami berdua. Hahahaha..

Kalau Angah lak, saya rapat dengan dia pun sem 2 kot, kalau tak silap lah. Hehe, angah selamber je. dalam three ni, Angah and Belle adalah anak kedua, saya? anak bongsu, sebab tu selalu kena buli. hahaha. takde la cam buli pukul2, gile? nak mampus buli pukul2 dengan saya? hahahaha.. takde, saya ni jenis yang agak pemalu sikit kan, kalau dorang usik, muka saya akan jadi merah padam, *merah gelap lah, takde merah padam sebab saya gelap. hahaha.

Yes, interpretasi best friend mentioned by Belle tu memang betul, Apa guna best friend kalau tak boleh ditegur kan? apa guna best friend kalau tak boleh menegur, apa guna best friend kalau makanan tak kongsi,. *eyh? tetibe! *saya tak makan KFC, saya boikot Israel tup tup... *saya dengan Belle je faham joke ni..

Yup, saya dan Belle, amat rapat, kadang-kadang, kami just boleh pandang dengan mata je, like, psychic la, gitu lah. pastu ketawa! hahahahha.. ada sekali aritu, time tu kelas malam, Aisyah, our classmates cakap, "korang ni, gile ke apa? pandang-pandang lepas tu ketawa.." we were like, hahahahah.. *ketawa lagi. Selalu jadi mangsa dalam kelas adalah, Yana, Kak Nik, Nadz, Ayie well.. almost everyone kot. hahahah... kadang-kadang kami make fun of each other. kwang3...

Tapi all those jokes sebenarnya jokes semata-mata. Takde berniat pun, eyh! ada niat, niat untuk menceriakan hati-hati kering dalam kelas! hahaha.. 

And now, everyone is following their own path. Yes, kadang-kadang, ada yang cepat, ada yang lambat, and ada yang berlengah cam saya. Trying my very best to figure things out and alhamdulillah, Allah is Merciful and He always listens. He does.

 
kalau dalam gambar ni,, ibarat Angah kat tepi kiri, saya tengah dan
belle kanan sekali..kelas!!!
Nak cerita banyak lagi? 4 tahun wehh... buat filem lah kot. tapi camne nak buat filem 4 tahun punya masa dalam 2 jam? NO no no.. kalau nak buat pun, buat cerita drama bersiri. hehehhe..

Assalamualaikum WBT

p/s: Thanks Belle.

2 comments: