Nuffnang Ads

Friday, September 27, 2013

Isteri Mat Yo Minta Maaf????

Assalamualaikum WBT!!!

Selamat pagi semua. Alhamdulillah, hari ni hari Jumaat, penghulu segala hari. Hari ini lebih afdal untuk berbuat kebaikan. Bukan hari-hari lain tak boleh, boleh sangat, cuma as I said, LEBIH AFDAL.

Iya lah, minta maaf pun afdal juga, tetapi kalau kita minta maaf tetapi kita menyalahkan orang lain, dha la tu, tak sebut pulak nama orang kita buat salah tu. Lain kali, study case Anzalna dengan Neelofa, tengok Neelofa, betapa CERDIK PANDAInya, dia buat teks untuk Anzalna supaya dia dapat apa yang dia nakkan. Kan? hahaha *kelakar.


Baguslah dia nak minta maaf, tapi cuba anda semua baca isi kandungan surat minta maaf tu?

1. ada dia sebut nama pak cik Azman tu? Pak guard yang kena sepak terajang tu? ada?

2. Dia salahkan pulak orang lain sebab tersebarnya video. *pening ke apa?

3. Dia ingat orang Malaysia ni cam orang China agaknya, tak hiraukan isu perikemanusiaan camni?

4. Dia minta maaf kat Rakyat Malaysia? wow...

5. Dia salahkan rakyat Malaysia sebab tengok video tu?

6. Dia cuba mendapatkan kesian di perenggan akhir.

comel kan??? hahahahaha
 Kenapa jadi camni? jangan disebabkan perkara ni, awak menyalahkan orang lain. Moral values, nilai murni dan  common sense kadang-kadang tak perlu diajar. Takkan menghormati orang tua kena berajar dalam kelas? kadang-kadang, kita tengok orang lain menghormati orang tua, kita boleh belajar dah. Tapi itu terpulang kepada diri sendiri pulak, samaada sanggup diajar or mahu kurang hajar.

Sebenarnya, banyak benda dalam tulisannya yang mampu membuatkan dia jadi salah balik, its like backfire lah. Lain kali, kalau nak minta maaf, minta maaf sahaja, jangan menyalahkan orang lain pulak. Dah memang jelas itu salah awak, awak nak salahkan orang lain pulak? kalau orang tak letak video  ni dalam Youtube? orang will buzzing about this dan eventually, people will know. Yup.

Just put the blame on yourself.

Assalamualaikum WBT

p/s: kurus pahala Jumaat saya.

2 comments:

  1. Betol3. Gua x faham la apa yg betina ni fikirkan. Nk lepas kan diri, org lain yg disalahkan. Mgaku aje la..kan senang..betul x?

    ReplyDelete
  2. Anon : entah lah..saya pun tak tahu...

    ReplyDelete