Nuffnang Ads

Tuesday, September 24, 2013

Isteri Pemain Bola Sepak Malaysia Tendang Pegawai Keselamatan?

Assalamualaikum WBT,

Apa perlu kita buat kalau kita buat salah? Tendang orang yang tegur kita? maki orang yang tegur kita? dan buat drama di tempat orang yang menegur kita? naaaa.. tak. kita seharusnya cuba munasabah diri, kalau dah parking di tempat yang tak boleh parking, apakah jadahnya marah kat orang lain kan? dah salah sendiri? nak marah lagi? tidak lain tidak bukan, itu kejadah kebodohan terlampau dan banyak makan semut. 

Bukan apa, kadang-kadang dalam Malaysia ni, ramai pemandu hebat, laju bawak kereta atas jalanraya, highway, kawasan perumahan even, kena bumper, marah kat bumper, padahal diri sendiri bawak kereta cam pelesit. Takkan nak tendang bumper lak kan? itu kerja bodoh.

Ini adalah satu peringatan kepada semua. Kalau nak buat scene pun, jangan memandai sangat lah, bukan apa, sekarang banyak CCTV, nak-nak premis kerajaan. confirm-confirm lah nampak jelas terpampang kan? tak fasal-fasal, dek kerana kebodohan diri sendiri dan mungkin ada tae kwan do yang perlu ditunjukkan, sepak terajang pak guard. *panjang intro saya hari ni. hahahha.. 


Nak tahu fasal apa? fasal ini, Isteri Mat Yo Tendang dan Maki Pak Guard.  Dan lagi heat, dia hanya menyaksikan sahaja perkara ini. Sejauh mana kebenarannya, sila tengok video yang dipaparkan di dalam blog itu, sila click link diatas itu.

Kalau lah ayah saya yang kena benda camtu, memang hancurlah muka bini dia tu, memang saya tumbuk lah. Nasib baik bukan ayah saya, so, maki, keji serta pelbagai lagi kata-kata nista dilemparkan masyarakat kepada Isteri Norshahrul Idlan Talaha (mat Yo) diatas perlakuan yang sungguh tidak berperikemanusiaan langsung. Masyarakat sudah pandai menilai sekarang, maka, tanggunglah akibatnya wahai perempuan.

Assalamualaikum WBT

p/s: takut tengok, ganas.

No comments:

Post a Comment