Nuffnang Ads

Wednesday, September 25, 2013

Masakan Calon MasterChef Malaysia.

Assalamualaikum WBT,

Haaa.. setelah sekian lama memilik camera..tapi malangnya, tak amik gambar pun. Camera saya cam biasa je. Canon biasa, takde lah nak 'tembak' sangat kan..bukan DSLR...hahaha.. tapi kualitinya memuaskan jugak lah...seronok.

Baik, hari ni, saya nak post gambar yang saya tangkap. *maafkan tarikh tu, saya tak pandai nak ubah. 

3 Cendawan (Shitake, Buna Shimeji Coklat dan Buna
Shimeji Putih) masak Sos Tiram (kering).
     
Sup Tofu (Tofu Telur dan Tofu Lembut) dengan
Sawi Putih Pendek





Tomyam Merah Seafood
Alhamdulillah, ini yang saya masak hari ni untuk keluarga. Hehehe.. tiga masakan yang lahir dari  hati dan kreativiti. Amin. Dah rasa, semuanya sedap belaka. hahahaha..

Nanti saya postkan resepi, tak sempat sekarang ni.

Assalamualaikum WBT

p/s:  jom makan!!

8 comments:

  1. Liza Licha : kan..dah selamat dah..hahahha..kenyang. alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. nk jadi anak "mak" jugak la...mesti sihat...

    ReplyDelete
  3. sedap, kejap nak singgah.. ngehngeh

    ReplyDelete
  4. Nazirah : hahhaa.. aku lempang kang..hahahha..

    ReplyDelete
  5. Lulu Caldina : hahhaa.. thanks tau sebab singgah.. i selalu singgah dan bermastautin kat blog you..hahaha

    ReplyDelete
  6. Mat Gebu : aaahhhhhh!!! cik Mat komen kat blog saya.... pengsan kejap!...terima kasih...

    ReplyDelete