Nuffnang Ads

Tuesday, September 17, 2013

Old Fashionistas? Ada yang berani kat Malaysia ni???

Assalamualaikum WBT semua..
 
Apa khabar? meminta semuanya sihat-sihat belaka lah..
 
Well, orang kata kalau tua buat cara tua kan? tetapi, di England, there are a few pensioners yang mengambil peluang untuk menjadi fashionista yang Berjaya. Cantik kah mereka? Lihat gambar di bawah ini.
 

daphne selfe.

 


cantik kan dorang? Well, Jean Woods ada seorang widow and dia beli pakaianya di Topshop. At first, people there were skeptical but when she comes there oftenly, they were not being skeptical anymore, in fact, they actually support her passion for dressing up vibrantly. Love her. Amazing.
 
Kalau kat Malaysia ni, jangan lah buat camtu, nak buat boleh, cuma pakaian tu jangan la cam short t-shirt, short skirt, and everything yang short-short jangan lah, pakai lah yang menutup aurat, contoh, baju kurung. Baju kurung sebenarnya boleh menjadi satu pakaian yang amat cantik, tetapi, kena pandai pakai lah, padankan dengan tudung or handbag yang cantik. Cantik tak semestinya mahal dah sekarang ni. Pandai pilih, RM10 punya bag pun cantik. Seyes!
 
Then, kalau baju cam kaftan tu kan, well, memang boleh jadi cantik woo... kalau yang kaftan pendek cam ala-ala kurung Kedah, it can be very nice sebenarnya. Jadi, there is no way to actually dress poorly lah kan for women. Itu je lah.
 
Assalamualaikum WBT
 
p/s: Wrinkles means aging not old.
Sumber, UK Daily Mail.


2 comments:

  1. honestly kan, western people diorg lagi appreciate beauty. i mean they embrace themselves. say kalau pasangan yang tua2 pun jalan still pegang tangan. cari la kat mesia ni, sorg kat depan bini kat belakang pegang anak. :)

    ReplyDelete
  2. Liza Licha : kan... hihu..thanks

    ReplyDelete