Nuffnang Ads

Tuesday, October 22, 2013

Baby Shirt by ARA (Akmall Razlan Atelier)

Assalamualaikum WBT,

Petang-petang ni korang semua buat apa?

saya sekarang sedang menyiapkan tempahan baju kanak-kanak sepupu saya. Anak dia punya baju, kecik je. Comel, nasib baik kain linen, kalau sutera, mampus den! hahahha.. tapi, itu lah, aritu sepatutnya dia masa raya, tapi malangnya, ada masalah teknikal yang tidak mampu untuk dielakkan, saya tidak dapat menyiapkan baju-baju tersebut.

Kalau nak ikutkan, senang je potongannya, cuma tu lah, hehe.. mesin jahit tepi mak cik saya tu tak berapa cantik, tapi boleh pakai lagi, alhamdulillah, tapi kena betul caranya, mungkin saya tu tak betul cara menjahitnya kot. Huuurrrmmm.. tapi takpe, ni dah nak siap satu baju dah, alhamdulillah. Amin. hehehe.. Doakan saya siapkan semua baju-baju cenonet tu yerr.. comel!!! hahahah.. budak kecil punya baju, mesti lah comelkan. hihu... 

Okay, orang kata, "laahhh, baju budak kecil, tak susah kan?".. gittuuuhhh... sebenarnya, antara baju budak besar (dewasa) dan budak kecil, senang lebih lah baju budak besar tu hangpa tau, baju budak kecil tu bukan susah, cuma, kerjanya delicate sikit, ia memerlukan lebih attention to details, sebab kalau tak bagi attention, dia tak menjadi nanti, tu je lah.. hehehe.. nak ikutkan sama je, cuma, ni saya nak mencari beberapa design baby untuk dibuatkan baju untuk Marquis ni... iya lah, takkan nak baju sama je kan.. tapi, tengok pada Daddy Marquis lah, kalau nak sama semua, kenalah ikut pelanggan kan. *waahh cam butik dah saya ni...

Saya ada nama lain untuk nama line saya.. hahaha.. Akmall Razlan Atelier (ARA), gitu!!! hahahaha. taknak yang Couture tu.. tak best sebab Couture jahit mostly guna tangan, so Atelier means workshop in French, so, Akmall Razlan Atelier. Gittuuuhhh!! hahahha..

Katne nak buat yang tag untuk pakaian tu eyh?
 
dah lah, nak g kurung ayam jap.

Assalamualaikum WBT

p/s: tetibe pening kepala.

2 comments:

  1. dah buka kedai jahit ke? atau kat rumah je? bestnyaaa pandai jahit

    ReplyDelete
  2. Cik Ngah : takde lah Cik.. saya jahit kat rumah je...alhamdulillah, amin.

    ReplyDelete