Nuffnang Ads

Friday, October 4, 2013

Berjemur di Malibu?? Jom!!!

Assalamualaikum WBT,

Selamat tengahari dan Salaam Jumaat, apa khabar? In Shaa Allah, semuanya sihat bukan? *saya sudah tukar dari InsyaAllah ke In Shaa Allah, ulama' kata itu menepati maknanya yang sebenar, tapi kalau dalam ejaan arab mesti sambung-sambung kan? ke camne? *mohon pencerahan yang teramat sangat! tapi takpe la, saya ikut yang In Shaa Allah je lah kan? janji niat saya dengan maksud "Dengan keizinan Allah".  

Dah baca kan? haaa.. ini lah entry yang saya tulis tengahari tadi sebelum pergi sembahyang Jumaat. Ya Allah, saya tak tau la kenapa ia tertangguh, hahaha... tak camni, sebenarnya tadi nak menulis sangat, tapi bila anak sedara saya balik, terus dorang nak main laptop, so, saya bagi lah, tengok-tengok, lepas main, dorang tutup. so, itu sebab tertangguh tu. *sek bek takde audit datang, kalau tak, mesti kena marah. *hehehe..

Okay2, seperti yang saya cakap dalam entry lepas, saya pergi belajar buat vest, alhamdulillah, ada lah rupa vest, tapi banyak lagi yang kena saya jahit untuk memastikan vest saya itu fit dan cantek. hahahha. maklum lah, tuan vestnya comel, so kena fit sikit, tapi takde la sampai susah nak bernafas, kang susah lak. hehehe..

Pastu kan, dalam beberapa bulan tak jumpa, budak-budak Giat kata saya agak hitam sikit  
*ehem! bukan hitam eh.. tanned, muka lah. Then tau saya jawab apa? hahahha... 


"Saya berjemur kat  Malibu."

Camne tu? hahahha.. takde lah, bila tak pakai clear, clean and clear, fair and lovely, shurah, avon, silky girl, garnier for men, memang camtu, *banyak tak pakai> kelasss! hahahah.. pakai banyak pun tak putih juga, tak kuaso den! haa.. tau dah jawapannya kan? Saya ni nak kata berjemur, takde lah sangat, cuma, penjagaan muka memang saya fail. Memang fail, tak kuasa lah, nak jaga muka sangat, tak pandai satu, kos satu, so, 1+1=2 kan?  kalau tak jaga? 0+0=0? khen? Tak kuasa mak nokz *buat tangan! hahahah..

ala... nanti saya garas *gosok dengan kasar, muka saya dengan sabut kelapa, berus dawai dan berus sabut bagi putih dan sebelum keluar saya letak bedak sejuk, tepung gandum dan tepung naik sendiri, dan lepas letak tu, nanti kilatkan muka dengan kiwi kasut, boleh? hahahha.. kalau tak putih juga, saya akan sapu kapur kasut budak sekolah tu kan secara costantly lah, gituuu.. ha.. hahahha..

eeiii.. malas lah nak jaga, nanti2 lah eyh?

dah lah, banyak mengarut lah,

Assalamualaikum WBT

p/s: letih wehh..

No comments:

Post a Comment