Nuffnang Ads

Saturday, October 19, 2013

Inspirations Untuk Sihat!! KLS and Joe!!

Assalamualaikum WBT,

Saya tak tau apa yang terjadi, tetapi dari semalam lagi saya cuba untuk update blog tapi hanya keluar adalah tajuk blog tu je. Menyampah gila nak mampus! argghhh.. stress.

Okay, exercise saya hari ni diteruskan lagi dengan aktiviti berkebun. Yup. banyak jap jugak lah tadi, mungkin dalam 2 jam kot. Lama jugak, dan banyak juga lah lemak-lemak yang dibakar, cuma saya tahu, kena berlari untuk mendapatkan stamina kan? Jadi, saya nak beli kasut nanti untuk membakar lemak saya yang degil ini. 

Lemak degil bukan seperti kotoran degil yang terlekat pada pinggan-pinggan dan baju-baju sahaja, tau? Lemak degil adalah lebih degil daripada kedegilan kesan kotoran degil pada pinggan dan pakaian. Memang degil tau. Payah nak buang. 

Okay, I admitted it, I love my fat tapi, takde lah sebanyak tu kan. hahahha.. Now, to be honest, after several exercises, my body actually feel a little bit lighter dan In Shaa Allah, I will continue this exercises to achieve my goal. In Shaa Allah. Goal saya takde lah cam nak kurus kering cam model tak cukup makan kan, cukup lah dengan hilangnya perut yang telah lama menghantui diri ini. Hahaha.. iyaa.. perut saya buncit dan hendak menghilangkan buncit tu bukan mudah, dengan makanan yang mak buat. aduhh.. memang mencabar keimanan. hahahha.. memang!

tapi, niat perlu diteruskan. Saya dah lama niat untuk kurus ni, no no.. bukan kurus... tapi sihat! agaknya kalau korang baca betul2 tulisan saya ni, mesti ada yang ingat niat nak sihat time bulan puasa aritu kan? Yang tak tercapai tu... aduh! sedih doowww! hahahahah.. mana lah nak tercapai.. memula time buka puasa, makan okay lah, LEPAS TU!!! sekian! makan ikut dan je... mana nampak depan mata, itu yang saya sebat. Makanya. terhapuslah diet Ramadhan untuk sihat tu...

So, sekarang, saya mula balik. Biarlah, orang nak kata apa pun, janji saya hendak kan? Okay, saya ada dua orang yang saya jadikan sumber Inspirasi selain Datuk Siti Nurhaliza!! yes... ni gambar dorang...

2009 

2010

2011

2012

2013

2013
(awesome!!!!)

before and after. Shoot!

 ripped body because amazing diet and workouts

 in True Blood

want to know his diet and workouts?
Click on the picture.

Okay.. itu lah.. Kimora Lee Simmons and Joe Manganiello. My two amazing Hollywood celebrity. They were fat and now, they are amazing. Agghh!!! determination.

ha.. tu je lah... KLS boleh..kenapa tidak saya kan??? hahahaha...

Assalamualaikum WBT

p/s: jom start now!

2 comments:

  1. ko nk body mcm KLS ke mcm Joe tu..?

    ReplyDelete
  2. Nazirah : kalau aku nak jadi KLS boleh je kan? jadi Joe kang ramai lak orang minat...hahahahah

    ReplyDelete