Nuffnang Ads

Thursday, October 31, 2013

Kejohanan Sukan Tahunan SK Kuala Atok 2013.

Assalamualaikum WBT,


Tadi sempat saya pergi ke Sukan Sekolah Kebangsaan Kuala Atok kali ke 19.  19 tahun da sukannya, perghhh!!! kelamaan yang amat dan masih seronok! wahahahha.. memang seronok, teringat zaman masa kurus-kurus dan kecil kemetot dulu, *saya dulu masa sekolah rendah, kecil yee...
Masih saya ingat tentang lari 100 meter, tarik gelung besi, lari dalam guni dan pelbagai lagi, cuma dulu sukan sekolah adalah satu perkara yang besar, ramai orang kampung hadir, tetapi sekarang mungkin sebab ramai yang telah berhiijrah ke luar, ramai yang tak hadir tapi masih meriah dengan kehadiran ibu/bapa dan penjaga murid. Dan ada juga bekas pelajar SKKA yang hadir untuk menyokong anak-anak murid yang ada. Tahniah ada support itu, tanpa supports given, the event would not be the same. Thank you. 

Kalau dulu, banyak gerai-gerai yang dibuka untuk sukan sekolah, ini kerana, akan ramai yang hadir tetapi sekarang tidak lagi, mungkin pihak sekolah mendapati ia agak menyusahkan pihak ibu bapa untuk memberikan wang saku kepada anak-anak, instead, the pihak sekolah memberikan makanan kepada ibu bapa penjaga dan juga murid-murid. How thoughtful, thank you.

So,rumah yang menang adalah Rumah Purple.


Majlis dirasmikan oleh Ketua Pemuda UMNO Bahagian Raub, Encik Mohd Azra bin Abd Wahab. Looking very leisure today yes Mr Azra? 

Tu je la kot, and btw, Mr Azra mewakili YB Dato' Aziz bin Mat Kiram and also YB Dato' Azimuddin yang tidak dapat hadir atas sebab-sebab yang MEMANG tak boleh nak dielakkan, so, anything that has been asked and it was approved. So, thank you all.

Okay, tu je la,

Assalamualaikum WBT

p/s: panas hari ni, panas sungguh.

No comments:

Post a Comment