Nuffnang Ads

Thursday, October 17, 2013

Lagu Tugasan Pelajar Akademi Fantasia 2013 Minggu ke 6.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Maaf lah sebab tak tulis as many as entries... agak sibuk, hectic schedule. Hectic schedule kau! hahahaha.. feeling sibuk retis sangat kan? hahahha.. *ala-ala tak? *okay, sila lempang laju-laju.

Baik, lagu tugasan pelajar Akademi Fantasia telah keluar, semalam, malangnya, saya tak tengok sebab saya agak letih semalam. Okay. Mari saya list dan predict apa yang saya fikirkan mungkin berlaku kepada mereka. *waahhh...tapi jangan percaya sangat, takut syirik! hahahha..

Okay, sebelum apa-apa... nak komen fakulti yang memberikan lagu, banyakkan lagu Indonesia yang diberikan kepada pelajar AF 2013 ni, hamek, nak bawak sangat inspirer dari seberang. Kononnya, nak buka mata dan minda terhadap negara serumpun. Tapi yang hado! hahahha.. dah lah, mengarut lak...


Melihatkan kepada list lagu yang diberikan kepada pelajar AF 2013 ni, agak jelas yer bahawa minggu ini temanya adalah Pop. Obviously, kepada yang kononnya, takde tema-tema, jelaslah anda agak samar dalam muzik... gituuhhh!!! 

Mari kita tengok lagu-lagunya.

Indah - Ku Menunggumu (Rossa)

Okay, takde masalah lagu ni dengan Indah sebenarnya, cuma Indah needs to figure out how to sing this song with so much more. That is all, other than that, Indah mempunyai suara yang amat sedap dan bagus.
 
Azhael - Kita (Forteen)

Lagu ni dinyanyikan oleh 4 orang anak muda tetapi Azhael hanya dua orang, mampukah mereka untuk melakukannya? Saya rasa, dorang boleh cuma, since we dan tengok dorang performed hebat lagi daripada minggu-minggu lepas, expectation kita tinggi lah kan? gitu? kita tengok je la nanti...
 
Suhada - Madu Tiga (Ahmad Dhani)

Memula saya tengok pilihan lagu ni, I said to myself, "What the heck is going on??" Takde lagu lain ke? Well, whatever it is, I personally think that this is a wrong choice of song dan selalu sangat kan Suhada dapat lagu yang pelik2 kan? tak pelik ke?
 
Faizul - Cinta Ini Membunuhku (Dmasiv)

Saya cuba recall lagu ni dalam minda saya, tapi tak dapat. I just do not know this song. Ni lagu orang Malaysia ke? takpe lah, kita tengok je la nanti. 
 
Irmisa - Teman Tapi Mesra (Mulan Jameela)

Lagu ni famous, saya tahu lagu ni, dah lagu ni laju. Mampukah Irmisa catch up dengan lagu ini? Aritu dengan Irmiza punya suara mengah-mengah masa nyanyi laju dangdut tu, tapi mungkin sebab neves kot... hehehe.. Irmisa boleh!!!
 
Amira - Terima Kasih ( I Am Neeta)

Aritu dengar suara penyanyi I Am Neeta, huurrrmmm... rasanya tak berapa sesuai lagu ni dengan vokal Amira tapi its all about challenges kan? so, go for it Amira, you can do it! 
 
Aisyah - Ikut Rentakku (Jaclyn Victor)

Lagu ni tengah panas, suara Jaclyn Victor mempunyai control yang amazing. Tinggi tu cam menjerit sikit tapi tak ramai yang boleh menyamai ketinggian suaranya. So, Aisyah, I dont know what would you do, tapi I am pretty sure that you cannot sing this high energy-amazing singer- great vocal control song. Sorry, but hey! prove me wrong okay? *tapping shoulder.
 
Nabila - Love Fool (The Cardigans)

Tak pernah dengar lagi lagu ni, btw, lagu ni tahun 2007, lama gak lah.. so, kita tengok je la nanti eyh? *saya tengah download lagu ni dari Youtube and see how it goes. Huahuahua.. dah dengar lagunya... baru je download,.. "love me love me...." camtu liriknya, melodynya? mudah dan pernah dengar lagu Paris Hilton? Pernah kan? camtu la melodynya.. btw, kenapa tak bagi lagu Paris Hitlon je.. ada dua lagu kan,. Starts Are Blind dengan Nothing In This World, rasanya lagi sesuai, gitu!! :)

Okay, dapat dah? harap-harap takde la da incident tukar lagu kan? hahaha..kalau ada tukar terus dengan pelajar-pelajar nya, senang, gitu! Tinggal lapan orang sahaja lagu, kalau nak ikutkan, kalau ada penyingkiran minggu ini, maka tinggal 7 dan 3 minggu lagi, 3 orang lagi students yang agak disingkitkan, maka tinggal hanya 4 orang? Mesti ada AF Masuk punya! bersedia je lah... hihu...

Assalamualaikum WBT

p/s: kenyang makan banyak daging.

4 comments:

  1. serious lagu madu tiga????daaa.......lau indon je banyak..pe kes???

    ReplyDelete
  2. cik didiey : itu lah.. kan? kenapa sumpah tak tau kenapa, tapi mungkin dorang akan jawab music ni universal.. no discrimination...huahuahua

    ReplyDelete
  3. Liza Licha : kan... hahaha...takpe2.. you baca je review i kat sini..hiohu...

    ReplyDelete