Nuffnang Ads

Thursday, October 17, 2013

Monyet dari Malaysia masuk DailyMail UK!!! Hebat!!

Assalamualaikum WBT,

Namanya Silver Leaf Langurs, tapi kita kat sini tak pandang sangat haiwan ni sebab kita rasa, ia hanyalah haiwan yang biasa. Selalu je memusnahkan pucuk-pucuk pokok dan lain-lain, TETAPI, ada yang menghargai haiwan ini.

Dan, yang paling hebat, nama Kuala Selangor, Malaysia masuk dan ditonton serta dibaca oleh orang ramai. Iya, satu artikel yang ditulis oleh Sarah Griffiths, juru kamera professional, wildlife cameraman lah kot, Thomas Marent yang merakamkan gambar-gambar ini.

Saya teringin sangat nak post gambarnya, tapi tak dapat lah, susah nak upload, korang pergi kat sini je lah eyh. Dailymail UK. You will find it. Comel je gambarnya. 

Mengantuk dah.

Assalamualaikum WBT


p/s: bangga jadi anak Malaysia.

2 comments: