Nuffnang Ads

Friday, October 25, 2013

Salaam Jumaat Semua!!!

Assalamualaikum WBT,

Salam Jumaat semua, 

Jamaahh!!!

Yee...

Alhamdu....lillah...

Ha.. pernah tengok rancangan tu? Rancangan yang berbentuk bual bicara Islam yang diterajui oleh seorang ustaz dari Indonesia dan rancangan itu juga adalah rancangan dari Indonesia. Isi-isi yang dibicarakan adalah isi yang berat tetapi diolah dalam bentuk yang mudah oleh ustaz tersebut. Saya tak tahu nama ustaz itu, hihu...

Semua sedia maklum dengan pelbagai jenis jenayah yang ada di Malaysia ini, dan semalam adalah berita yang penuh dengan aktiviti jenayah. Takut tengok TV, tengok Buletin 3 *suku *bak kata orang, saya besa-besa je, pastu buka lak Astro Awani, buka TV9, RTM1, semua cerita sal jenayah!!! Satu tu yang penganut ajaran sesat tu, lepas tu kes yang remaja wanita yang mati diletakkan dalam bag hijau kat Kelana Jaya tu, then, yang jaga Ambank bunuh pegawai bank tu. Memang menakutkan!!! Seriously! memang menakutkan.

Agaknya, yang duduk kat area tu lagi lah... memang tutup pintu rumah sentiasa agaknya, kalau nak datang kena call dulu, kalau tak, kalau main datang je, memang mendatangkan syak was sangka dan akan menimbulkan macam-macam perkara dalam minda. 

Baiklah, jap lagi saya nak buat review sal Akademi Fantasia Minggu ke 6, tak sempat lagi!!! Semua sedia maklum yang Irmisa telah disingkirkan kan? tapi tu, la, masih lagi tak semua nak buat review, takde masa sungguh, sibuk sikit. Banyak benda nak kena siapkan, so, wish me luck untuk review persembahan AF minggu ke 6 yer?

Dan untuk minggu ni, jap lagi saya gtau lak...hehehe..

Assalamualaikum WBT

p/s: sakit tapak kaki.

2 comments: