Nuffnang Ads

Wednesday, October 23, 2013

"Saya Bangga Menjadi Mak Ayam"- Akmall Razlan

Assalamualaikum WBT,

Alhamdulillah, saya amat gembira, syukur kepada Allah sebab ayam betina saya sudah mula bertelur!!! suka sangat!! seyes.. after lepaskan ayam tu tadi, dengar lah cam berketok *bunyi ayam after bertelur, tapi tengok takde pulak, then, saya letaklah cam bakul untuk dia bertelur kan, huahuahua... 

*kira cam bidan ayam lah ni..hahaha. saya letak kertas surat khabar dalam tempat bertelur tu.. then dia bertelur but then, after ia bertelur, takde lah bunyi berketok tu, mungkin sebab dia dah beria berbunyi tadi kot... hahahhaa...

Seyes, ni saya nak tunjukkan gambar telurnya!!








Nampak tak sebiji telur kat situ???

Seyes.. hahaha.. gembira betul, tadi kan, adalah bapak ayam ni, duduk menunggu betul-betul kat depan pintu almari koyak tu.. seyes!! tak tipu! saya tak pernah tengok such scene before.. hahaha..*lupa lah nak document kan.. tapi takpe lah.. janji uols dah tahu kan..

tapi, seyes, saya gembira sangat.. i have been waiting for this moment like crazy.. I keep asking my mum, bila lah ayam ni nak bertelur.. mak saya dah bosan gila dah dengan pertanyaan saya,.. kadang-kadang dia malas nak jawab. hahahha..

but now. ayam ku sudah bertelur! mak bangga!! mak bangga.. *tetiba panggil mak! iya lah kan.. saya pelihara ayam tu like almost 7 months now and its bertelur.. so, tak lama ada anak.. saya akan jadi Datuk!!! hahahahha.. *kevongokkan terserlah...

takpe-takpe, mak setia membantu. *tetiba

Assalamualaikum WBT

p/s: the name, dont take too serious,. okay? HEKSITED SANGAT!

4 comments:

  1. Tajuk kemaheng..hahaha.. bahagia ayam tu maklumlah telur pertama, sebiji je ke..?

    ReplyDelete
  2. wah.. haha.. akhirnya ada telur ayam dah

    ReplyDelete
  3. Amir Zahari : haahahahha.. kan? tajuk cam haremm...tapi..tu lah...

    ReplyDelete
  4. Liza licha L kan... hahahha. itu lah.... orang kata bertelur sebijik, riuh sekampung,hahahaha...

    ReplyDelete