Nuffnang Ads

Sunday, November 10, 2013

Akademi Fantasia 2013 Minggu 9, Azhael Terkeluar.

Assalamualaikum WBT,

I am so sorry, this would be a little short from me.


I am so very disappointed with you voters, I voted too, and after Azhael keluar di Konsert Akademi Fantasia 2013 Minggu ke 9, I just do not know what to say.

And to be honest, I really hope that Nabila would win and show the world that we have the "bestest" ears for music and voice. To me, Nabila is the worst contestant in singing competition in Malaysia. I just ..ugh.. wait for my review for this 9th Week of AF 2013.

I think., Nabila should be the one voted out by the voters but I just do not know why she is still in the competition and to be honest, I blamed the Astro for making such error. Shame on you Astro.

Assalamualaikum WBT

p/s: Azhael, I will always support you and prove to them that you deserve better. Please.

12 comments:

  1. We share the same feelings. How cud azhael be voted out? A really major upset which had evybody confused. Does nabila has a link to astro in some ways?

    ReplyDelete
  2. I am truly disappointed too. How cud Azhael lose to Nabila? Betul ke fans of azhael tak vote for them? I hope astro has a surprise for azhael next week.

    ReplyDelete
  3. Hairani Said : Thank you for commenting on my thoughts. I just do not know what to say. I am still speechless. I just.

    ReplyDelete
  4. Sebanarnya semua ni bukan salah nabila...tp penyokong nabila (maybe family nabila yg beli undi byk2 smpi berhabis duit beribu). Tgk dia dpt undi GALAXY rendah sengat smpi tahap nyanyi suara budak sekolah..tp undi sms tetap tip top.

    Kalau aku jd nabila masa announce Azheal terkeluar, aku sendiri angkat kaki keluar AF ON DA SPOT sbb nak bg org lain yg ada potensi menang AF. Mmg betul kata admin..kalau nabila menang AF2013, totally a failure program sbb bergantung pada untung sms semata2.

    ReplyDelete
  5. Stju sgt admin..yg ptt kluar nabila..dispointed sgt ble azhael kluar..gram pon de..enth spe lh yg vote nabila 2...plezz jgn vote untk final..kalau dia mng..xthu lh nak kte apa dh..

    ReplyDelete
  6. Please...jgn vote nabila..dia x lyak mnang..sbb rmai lagi yg layak mnag dlm af tu..change format af...tak releven gne vote dah..sbb ble guna vote...yabg berbakat dipinggirkan...kesian kt azheal semalam..diaorng sepatutnya layak ke final af and not nabila..huhu

    ReplyDelete
  7. chinta hati :terima kasih sebab komen kat blog saya ni, entah la, saya pun tak tau apa agenda Astro tapi kita semua tahu yang AF adalah bergantung penuh kepada undian penonton dan peminat kan, saya pun undi jugak, tapi dah takde rezeki Azhael, nak buat cmane kan? memang Azhael lebih layak dari Nabila, tpi tu lah, peminat Nabila lebih ramai... so, camtu lah..kesian.

    ReplyDelete
  8. Ayam Afrika : kan, tapi mungkin dia nak kejar RM100 ribu tu, dan kontrak rakaman RM100 ribu dan Trofi Emas cover AF 2013 kan? hiu...

    ReplyDelete
  9. Af 2013 kali ni kiranya musim af yg paling berprestij gitu.. penyanyi tersohor negara mnjd inspirer dato ct, melly goeslow dterbangkan dr negara jiran,bkn calang org.. Dan jg faizal tahir .. benarkah pelajar af 2013 ini adalah diantara yg terbaik yg d pilih d negara malaysia ni..? Nabila amira faizul indah aishah dan azheal.. yg terpilih ke final af 2013.. benarkah ini standard final af 2013? ramai yg kecewa apabila nabila layak ke final.. sy terasa lucu dan kasihan..ataupun kebijakkan pihak astro utk meraih keuntungn dan azhael tersingkir dan skrg dah ada af masuk.. mmmm u know s.. apapun... pada sy, tahap kmampuan nabila kurang layak utk ke final. Sy rasa pihak astro n semua org smemangnya myedari pun..

    ReplyDelete
  10. bippo : kiranya begitu lah, memang inspirers nya artis-artis mega nusantara. Betul tu, memang ramai yang kecewa tatkala nama Nabila disebut sebagai calon Juara AF2013, entah lah, kalau nak ikutkan keuntungan, memang Astro dah lama untung dah, sebab memang competition ni based on Undian... semua orang tau yang Nabila tak mampu membawa lagu seperti orang lain, dia bukan penyanyi teknikal yang bagus tetapi, apa boleh buat, undian mengatasi segalanya, terima je lah dengan terpaksa. Hihu... tapi thanks sebab komen.

    ReplyDelete
  11. Korang kutuk bagai sinabila tu pasai apa..korang boleh ke nyanyi ..suara korang best sgt kerr....helloo guys..give her a breaklaa....itu namanya rezeki..kalau dh rezeki dia biarlah...bkn nya klu dh terkeluar tu x blh cr mkn...byk peserta af yg lain boleh cr makan maaa lepas terkeluar...buat nabila...u masih a aura u....buat yg terbaik...bkn semua lagu yg nanyikan tak bestkan.....samalah jugak dgn azhael..bkn semua lgu dia nyanyi menjadi...its fair what....pls laaa dont look down on other people talent...ko aderrr...????

    ReplyDelete
  12. Jamiah Hassan : betul tu, memang Azhael dan beberapa pelajar lain ada limitation masing-masing, tetapi, awak pernah dengar suara Nabila kan? camne awak rasa suara dia? Better dari Amira? better dari Indah? Better dari Aisyah? Better dari Nona? Ke camne awak rasa?betul, ramai yang cakap rakyat Malaysia pandai membuat pilihan dan mungkin ada yang cakap pandai bercakap, dan kritik, tetapi, ada betulnya jugak kan kadang-kadang kata-kata dan kritikan masing-masing kan? tapi, saya rasa awak peminat Nabila sangat-sangat kan? Jadi saya tak salahkan awaklah mengeluarkan such comment. saya hanya ingin kan bakat yang mampu untuk bersinar bukan bersinar hanya di AF.. tetapi diluar juga. anyways, thanks sebab komen. Luv..

    ReplyDelete