Nuffnang Ads

Tuesday, November 26, 2013

Friso Gold Incredible Journey dan Brand New Me Songs.

Assalamualaikum WBT,

Kalau tengok iklan Friso Gold kat TV kan, mesti seronok kan? Dengar lagu yang memang soothing camtu, suara soprano Ann Bai (Bai Ann), Well, kalau korang click nama tu, takde dapat membantu pun sebab takde pun maklumat fasal nyanyian dia untuk Friso Gold tu.


Kalau nak tengok kat youtube, click link ni je.. memang best. Suka sangat lagu ni. Friso Gold Lagu Tema. Saya dengar lagu ni memang banyak kali dah, dapat je download terus dengar tak berhenti. hahaha.. memang soothing tau lagu camni, suka sangat, bila lah artis Malaysia nak nyanyi genre lagu camni... 

Bukan apa, genre lagu camni memang payah sikit tapi itu kalau kira market lah, tapi kalau kira kepuasan bekarya kan? mesti best kan? Lagipun, lagu-lagu camni memang membuatkan rasa tu best, susah hendak diluahkan dengan kata-kata tapi percayalah, memang ada je peminat lagu camni. 

Lagi satu lagu yang saya jumpa hari ni adalah lagu dari Alicia Keys yang bertajuk Brand New Me, pergh.. tadi tengok Storytellers kat MTV, live babe, memang best gila dia nyanyi live, nak terberak rasanya dengar dia nyanyi. Iyaa, sebab sedap sangat, hihu...Walaupun lagu ni keluar December 2012, tapi sebabkan saya tak dengar lagi kan, so, memang sedap lah, menepati telinga saya, lagipun orang dok sebok dengar lagu Girl On Fire kan? nak-nak dia nak datang Malaysia tak lama laig, eh, ke dah datang, tak hengat lak.. hehee.. tapi bile dengar lelama kan, lagu Brand New Me tu, cam sesuai dengan Pink je, sebab entah, genre tu kot, cam bercerita fasal diri gitu.

Lagipun, suara Alicia Keys ni, kalau tinggi dia menipis, serak-serak nipis camtu, kalau Pink lain, kalau tinggi, suara dia serak-serak kasar dan tebal, best. Mesti best kalau dia bawak lagu tu, Kan? Alicia Keys, I would love you could give this song to Pink, it would be the best thing ever! Not saying your voice is not good, NO, but I just feel that Brand New Me was made for Pink, but hey, you created video clip for this song already right? So, I guessed, its a no, and its too late already, the song was out in Dec 2012, now it Nov 2013, so its a no-no la...

So, the things is, lagu-lagu camni la yang saya suka, slow, mellow, RnB, suka, sebab lagu lelaju tak boleh nak bawak, saya dengar lagu-lagu camni je lah...hehehe..

So, nanti saya postkan lirik lagu Incredible Journey and Brand New Me ni yer? Okay?

Assalamualaikum WBT

p/s: need to revise things.

3 comments:

  1. ehh.. high five dgn akmall.
    me love this song as wel.. haha.. bagus2 bagi link ni.. sedap sgt.

    made my day.
    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ur welcome, lagipun, lelagu sedap, kena kongsi... memang best pun lagu ni, saya siap nyanyi lagi...hahaha

      Delete
  2. singer dia anna sheard, band snowgoose :)

    ReplyDelete