Nuffnang Ads

Wednesday, November 27, 2013

GAME : Code Breaking.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar sekalian? 

Pernah tak main masa kekorang kekecik dulu main cari perkataan dalam perkatan lain? perkataan paling famous yang selalu kitaorang main ialah, KAPAL TERBANG.

Tadi tengok Da Vinci Code, tengok sekejap je, tapi teringat lak,...

"Eh, aku pernah main permainan ni dulu, tak tau pulak boleh breaking code kan?"

Naive nya lah kan? Sampai sekarang tak tahu dengan that thing kan. Haha.. padahal, benda yang selalu main tu adalah code breaking, so siapa yang cipta yang those perisik take things very berat, amik berat, kami selalu ke memain untuk menajamkan minda. Tak sangka! hahahah...

Contoh permainan breaking code ni camni,

KAPAL TERBANG

EPAL
KEPALA
KELAPA
REBAT
PALA
ALAT
PEKAN
KENA
ANAK
RABA
BARANG
ARANG
ARA
LEPAT
LEPAK
KEPAL
TERPA
LAPANG
LAPAR

Dan banyak lagi perkataan lain...haa.. camtu lah kalau nak breaking code, nak-nak kalau dalam Da Vinci Code tu, kemain lagi, hahah.. tapi kadang-kadang takde pun, kot, dalam filem je agaknya, entahlah, creative film ni suka buat-buat andaian, kalau dalam jenayah betul-betul, agaknya, takde pun, entahlah...

Siapa pernah main game breaking code ni? best tau, boleh menguji ketajaman minda.

Cuba lah..

Assalamualaikum WBT

p/s: Boleh cuba Mother Word lain pun...

2 comments:

  1. dah lama tak main game ni...nnt balik nak ajar anak2 buah main la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Ahmad : kan? Hebat sebenarnya kita ni...main code breaking lagi kan..hehe

      Delete