Nuffnang Ads

Saturday, November 30, 2013

Master Chef Malaysia All Stars 2013 - Pemikiran Ikhlas.

Assalamualaikum WBT,

Hari ni rasanya nak taip gedik lah! hahahha..


Okeyh semue... mak jemah hari nak citer lah sikit kan.. wah wah wah.. kemain uols.. tadi mak jemah tengok marathon Master Chef Malaysia All Stars, amboih-amboih, molot masing-masing uols!!! macam mintak seleparrrrr *sembur air liur jew chuols!!! vavavah!!! kemain seseorang. Macam mintak sangattt jeew.. MENYAMPAH tengok!!!

Okeyh lah uols.. mak jemah bukan apa. Mak jemah suka jugak masak-memasak niew, tapi takde la cam drama kemain macam Master Chef Malaysia All Stars tu *mak jemah rasa panjang sangat lah, jemah singatkan okayhh? MCMAS 2013. Okeyh uols... jemah suka sangat tengok orang masak-memasak ni, jemah tengok jugak Master Chef Australia, Masterchef USA, dan kalau jemah nak compare dua ni uols... MC Aus ni lebih sopan dan chef-chefnya pun lebih friendly *peserta uols!!! sorry, kalau MC USA ni pulak, molot-molot judges tu cam haram! Memang jenis mintak seleparrr jepunnnn jeewww.. padahal buat makanan je pooonnn.. nak tegas sangat, masuk haskarrr lah weeiii!!!

Kalau MC Malaysia pulak, contestants ala-ala Diva, *kalah jemah uols, semua nak jadi macam Diva Mak Hayam Azwan Ali, gitu! jemah takde la pulak kata salah kan, memanglah setiap produksi ada cara tersendiri untuk menarik penonton khen? tapi tu lah, takkan lah sampai nak censored kan perkataan kau? Takde hadap kew?? kew memang percakapan harian kaw memang macamtuew? Eiii.. uols, takkanlah cakap dengan hahli kuarga sendighi camtu uols? *goyang-goyang badan jemah taip entry ni sebab nak dapatkan mood gedik mintak seleparrr jehepon tuh!!! *haip! *tunduk.

Okay-okay, tapi sebenarnya, macam Ah Hong cakap lah, banyak karakter dalam kumpulan dia *sajian luar PBSM, retis-retis memang confirm-confirm lah karakter besar kan? MASUK TV UOLS!!!! takkan nak kecik-kecik, kemut-kemut ala-ala muslimah sejati tengah dating makan agar-agar durian kan? mesti lah nak jerit sana, jerit sini, rayu sana, rayu sini sebab nak dapatkan perhatian kan? Lama tahan dalam MCMAS ni lama lah seket peluang uols nak stay kat kaca tv jemah kan??? Astro pon... pandai tau, strategi-strategi.. curlasss!!

Tapi khen, selain Che' Lah, *orang cantik pun pandai masak tau... *pandai ke?? kelass... yang bukan retis-retis tu, takde lah nak gediks-gediks ke kan, Along dengan Zamir tu ala-ala coverina gitu kau, hahaha. takde lah. jemah saje je, jemah rasa, Along tu nak jerit pekik macam Tarzan lain kan, cuma tu lah, ingatkan tv, orang tengok, nak mampus! balik rumah, kau nak jerit, jerit lah sampai habis suara... tapi dalam TV, kekaver sikit..bukan apa, orang memerhati dek non. gitu kan? 

 most of them have big personalities..

Lagi satu, jemah menyampah betul dengan perangai si apa nama tu, ehm.. Michael Ang. Amboih-amboih, bajet pandai masak la kononnnya? Terdengar sebab dia kembali ke MCMAS 2013 ni, Chef Zubir rasanya cakap, "Komplen, komplen, komplen, masuk pantry takde barang itu, takde barang ini". Amboi kau? takkan semua barang nak disembah sujud kat kau Ang?? puhluessaaahh lahhh... kan? Nama pun cabaran, kalau semua barang yang ada dalam dunia ni ada dalam pantry tu, TAK SEMESTINYA KAU MENANG Ang, please lah.. adapt okay?? adapt. Paham??? gituuhhh.. katanyah!!! 

Letih weh jadi jemah ni, saya bukan apa, nak jadi karakter lain dalam menulis ni sebenarnya best jugak, lagipun, memang betul pun ada yang saya cakapkan tu. hehehe..

dah lah, sudah la mencarut, pening lah. nak muntah.

Assalamualaikum WBT

p/s: siap makan dinner. Alhamdulillah.
p/s: terasa cam sengal je taip camni...hahaha

2 comments:

  1. Aku yg bc ni pun rs sengal ngn penulis entri ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazirah.. ang baca rasas sengal.. aku yang menulis ni lagi lah...hahaha

      Delete