Nuffnang Ads

Thursday, November 21, 2013

Villa Nabila hendak difilemkan???

Assalamualaikum WBT,

Haa.. heboh satu Malaysia fasal Villa Nabila yang terletak di Johor kan? Entah-entah sampai ke luar negara nun kot, Tapi baguslah, boleh cover sal kita No. 1 penduduk ramai dapat Diabetes tu kan? Eh? ke? gitu lah.. cover baik punyaaa...

Okay, dengar kata seorang producer film terkenal Malaysia nak buat filem bersumber inspirasikan incident Villa Nabila tu.. gitu.. saya ada tajuk dia? nak tau? takpe saya listkan kat bawah je lah...

1. Villa Itu Villa Nabila
2. Nabila, Hantu Si Pemilik Villa
3. Hantu Si Pemilik Villa, Nabila
4. Nabila
5. Villa Nabila
6. Budak Hilang Itu Di Villa Nabila
7. Sebenarnya Villa Nabila Itu Dia
8. Nabila, Kawan Budak Hilang
9. Nabila, Si Penghuni Villa Selamanya
10. Hantu Villa Nabila
11. Hilang di Villa Nabila
12. Penunggu Villa Nabila

Aduh... banyakkan? Ala.. banyak nama takpe, lagipun sekarang kan trend bagi nama drama or movie camtu, takde dah unsur-unsur sastera dalam cerita, macam SSID *Sebenarnya Saya Isteri Dia, Suami Ku Playboy, boleh je nak buat tajuk hauk-hauk pun,,janji jalan cerita hauk sekali.. okay je dek non... lagupun, orang akan pergi tengok jugak, *support filem Malaysia KATANYAHH!!!


Tapi kalau jadi cerita ni difulemkan? *saje buat salah tu...agaknya genre apa lah, sebab kalau ikutkan kisah sebenarnya, budak yang 'hilang' tu, tak hilang pun, cuma dia pergi rumah kawan, rasanya, kalau nak buat cerita ni, harap-harap lah filem komedi, okay sikit, boleh kita ketawakan hantu dalam panggungkan? gitu? takpun, buat cam cerita Misi Mustahil *hehee.. takpun James Bond tu, tapi tukar lah, hantulah yang jadi hero, amacam? Sanggup sahut cabaran? gittuu..

So, nama-nama filem yang kat atas tu, saya redha je kalau producer tu nak amik, saya tak amik royalti pun... 

Assalamualaikum WBT

p/s: Siapa yang agak jadi Nabila? Wawa Zainal? Kot.. Takpun Nabila Huda... hihu..
p/s: tu gambar Hantu tu... hahahha

2 comments:

  1. Malaysia makin superstitious....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, makin, but for some people, it makes them lebih berani, gitu...

      Delete