Nuffnang Ads

Sunday, December 1, 2013

Macamane kalau saya FAMOUS nanti???

Assalamualaikum WBT,

Kadang-kadang pernah saya sendiri terfikir,

"Ada ke orang baca blog saya ni?"
"Orang suka ke bahasa dan cara yang saya gunakan?"
"Tak meluat ke orang baca blog saya ni?"

Kadang-kadang ada juga terfikir.

Tapi ada yang lebih saya fikirkan... Okay, saya ada juga cadangan nak masuk Master Chef Malaysia yang ke terbaru *yang bukan untuk selebriti tu, kalau ada lah kan, nak juga saya ujibakat gitu kan.

Then, bila fikir balik, saya ni menulis blog. Menulis blog ikut sesuka hati mak nenek saya je kan, then, sebagai contoh, contoh lah.. kalau lah terkonon-kononnya, saya terpilih untuk masuk dalam TV tu kan, Astro, camne? Adakah saya perlu menutup blog saya atau saya teruskan dan biar orang baca apa yang saya tulis mengenai apa yang komen fasal orang lain. Sebab apa, bila kita famous *verangan kau ye jemah!!!, hahaha... famous kau, jauh pemikiran... bila famous, semua orang akan cari setiap apa yang kita punya flaws or apa-apa yang kita pernah tulis terhadap orang lain, dan disitulah bermulanya gossip mossip mak jemah radioa Era, gitu??? entah lah jemah...

Saya bukan apa, itu pemikiran saya lah, sebab banyak saya baca blog hiburan, kaw-kaw kena hendak, tapi guna anon or ID nama orang lain, cakap pom pang pom pang, tapi menyorok. Haha..kelakar, ibarat dah berak busuk, lari, pastu guna nama orang. Bodoh kan?

Berbalik kepada citer famous menfamous saya tadi tu, bukanlah saya ni gila glamour ke apa, cuma, iya la, kalau berpeluang nak masuk Master Chef tu, at least, I boleh tonjolkan bakat kan, tapi iya lah, saya ni pemalu, camne nak masuk TV kan? Badan dah la gemuk chubby comel tahap sailormoon kuasa bulan penuh, camne kan?

Tapi setelah membuat fikiran secara mendalam, saya akan fikir lagi camne jalan untuk dilalui. gitu.. hahahaa.. jadi takde keputusan akhir lagi la kan?

Habis, kalau saya buat camni, sapa nak pakai, kan???
dah mencaruts, nak tidur pulak, esok ada hal.

Assalamualaikum WBT

p/s: nak cari kain sok, hehehe

No comments:

Post a Comment