Nuffnang Ads

Wednesday, January 22, 2014

Cute Chicken Around The World.

Assalamualaikum WBT,

Hahaha.. iya.. call me crazy tapi I am now really obsessed with chicken. Baik! tadi kekononnya nak mencari la facts fasal chicken, nak tau tak, ayam ni bukan setakat ayam serama, ayam kampung, ayam daging, ayam api, tapi kat dalam seluruh dunia ni, ada ayam-ayam lain tau. Iyaaaa....

Dan, bentuk dan bulu ayam-ayam tersebut adalah berbeza-beza. Ayam di Jepun dan China adalah berbeza dengan ayam di tempat yang panas. Nak tengok ayam-ayam ni? Saya bagi sedikit gambar.. yup.
 
Orpington Chicken
Leghorn Frizzle Chicken
Phoenix Chicken
Blue Cochin Chicken
Coq Orpington Fauve
Australorp Chicken
Mesti ada yang diantara kita fikir, 

"ala... ayam je kan".

Hahahha.. tapi tu lah... comel kan ayam-ayam ni. Saya suka yang gebu-gebu tu.. gemok je... cute sangat!!! comel!!! tu la ayam seluruh dunia, ni baru sikit, tapi memang banyak lagi ayam-ayam ni. HUahuahua...

Nak tau jenis ayam.. click sini. Chicken Around The World. Macam-macam jenis lagi sebenarnya!!! memang macam-macam, nak tengok click je situ... hahahha..

Assalamualaikum WBT

p/s: payah lah.. susah nak masuk Malaysia ni kot... hihu...

No comments:

Post a Comment