Nuffnang Ads

Wednesday, January 1, 2014

Entry Pertama 2014..

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Selamat tahun baru semua.. mesti untuk tahun baru ni, semua cam dalam mood biasa-biasa je kan? Sebab semua rasa cam.. malas je nak gerak kan? Biasala tu,, tahun baru, kita punya fikiran masih dalam tahun 2013 yang menyaksikan pelbagai perkara berlaku.

Okay, orang kata, lupakan perkara lama kita, buang yang keruh, ambil yang jernih. PLEASE! jangan percaya semua itu, kita kena ingat perkara lama untuk menjadikan kita lebih kuat dan lebih hebat untuk menghadapi perkara-perkara dan kata-kata nista di masa akan datang. Okay?

Tapi kalau orang kata, "teruskan kehidupan, walau apa pun yang terjadi", ini kena amik lah, sebab takkan kita tak mau teruskan hidup kan? Kita kenalah teruskan kehidupan untuk memastikan kita sendiri terus hidup. Biarpun HARGA NAIK dan serta semua barang harga naik, tapi kita tetap kena teruskan kehidupan, tapi ingat, orang buat jahat kita tidak akan lupa kan? Biar nampak kita terus leka, tetapi dalam kepala dan hati kita tetap kena ingat apa yang orang buat kat kita, barulah dunia ni adil dan saksama. Tak gitu?

Hari ni Januari 1st 2014.. apa perancangan korang semua? Saya tak nak gitau apa perancangan saya, sebab for the last years, I have been telling people what I want to do in my life but I stumbled and fell quite hard along the way, so, I have trouble telling people what I want to do next, So better yet I keep it to myself, right and just tell the closest friends. Right? Yes.

So, that is enough kot for the first entry of 2014. Hehe.. Will update more, just wait.

Assalamualaikum WBT

p/s: Love you all.

2 comments:

  1. life must go on .. no mtter what..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. life must go on no matter what.. somewhat years are just years.. but it define our own life... sigh.

      Delete