Nuffnang Ads

Sunday, January 19, 2014

MasterChef Malaysia All Stars - Michael Ang Tersingkir Bermaruah!

Assalamualaikum WBT,


Tadi sempat menonton MasterChef Malaysia All Stars kat Astro. Michael Ang terkeluar tapi apa yang paling penting, mesej yang disampaikan di akhir rancangan. Dia sebenarnya tak kisah pun terkeluar sebab memang niat dia nak sampai top 5 je, jadi niatnya terkabullah kan? Apa-apa pun Michael, tahniah sebab dapat top 5, bukan senang, ramai lagi yang mencuba terkubur di tengah jalan. *terkubur kau? hahaha.. tak,tak, tersingkir, terkeluar.

Baik, dia pun cakap, kita semua ni sebenarnya manusia biasa, takde taraf-taraf, selebriti, bukan selebriti, cuma kadang-kadang diri rasa nak diva kan? Jadi takde hal lah, hihu... tapi tu lah, dia pun cakap, yang membezakan kita adalah kepercayaan agama, other than that, we are humans, so, human we are. 

Betul apa yang dicakapkan Michael Ang tu sebenarnya, cuma tu la kadang-kadang kita terasa hebat, terasa diva, terasa ada pangkat, lama duduk di sesuatu tempat, kita merasakan kita adalah yang terhebat tapi padahal, kita semua manusia yang biasa. Manusia biasa yang kadang-kadang hanyalah manusia, hamba kecil. 

Saya pun akui, kadang-kadang saya pun ada juga sifat kekonon diva melampau, tapi dengan kucing je lah.. hahahha. takde-takde, sifat ni sebenarnya boleh dipupuk untuk menjadi baik, cuma ia makan masa, kadang-kadang ia tidak sebaik orang lain sangka, tapi kadang-kadang ia sebaik sangkaan orang lain. 

Kadang-kadang, ada orang kata, "I'm being myself and I think no one could stop me for doing that". Well, guess what? Memang boleh tapi considering other people, kita hidup bermasyarakat, tak kisahlah kalau masyarakat tak kisah, tapi kalau masyarakat kisah? Tu agak pening lah nak explain, everyone is involve in everything. Tapi apa-apa pun, its very complicated, very complicated to explain, furthermore, it all about feeling right? Feeling is subjective. But whatever it is, we need to really think about ourselves too, kadang-kadang, kita ada je buat salah, tapi hakikatnya, diri sendiri tak nak mengaku. Kau rasa? huhuhu...

Iya la kan, kadang-kadang kita rasa dijudge, tapi hakikatnya, kita sendiri judge orang lain. Camne?

Assalamualaikum WBT

p/s: trying to re-live the goodness in me. hihu...

No comments:

Post a Comment