Nuffnang Ads

Friday, January 17, 2014

Sakit GOUT ke???

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Mesti semua sihat kan? Alhamdulillah, saya walaupun saya sakit tapi tetap alhamdulillah kan? Semua itu adalah kifarah bagi segala dosa saya. Itu yang saya belajar. Orang kata, kalau kita sakit, baru kita tahu di mana kedudukan agama kita. Maksudnya, sebagai Muslim, kesakitan adalah pembayaran dosa dan kita akan automatik mengenali Tuhan kita. Di situlah kita akan tahu sejauh mana hubungan kita dengan Allah SWT.

Okay, 3 days back, saya ada sakit kaki, but last night memang kaw-kaw punya sakit, sampai saya tak boleh nak tidur LANGSUNG!!! I was like, what happened to me and while I was in Kuala Lumpur, this morning, we went to a clinic, Klinik Rakyat kat PJ and the doctor gave me pain killer and ubat gout. Yup, I really hope that its not gout. Huhuhu.. Kalau gout, memang susah la saya nak makan banyak and memang susah lah saya nak merasa makanan. Huhuhu.. please.. huuurrrmmmmm...

Malam semalam, saya memang tak boleh nak tidur weehhh... kaki tu cam berdenyut-denyut. I really hope its not gout kalau ia gout memang letih la saya.. huhuhu.. I will not be able to eat lots of food. uuuhhhh... 

tapi itu lah, sekarang saya kena control makan, tak ley makan seafood, ayam berlebihan, meat berlebihan, sayur sesejuk (asparagus, kobis, timun dll), bayam dan macam-macam lagi dan paling hebat, tak ley makan sos sebab dalam sos tu ada cuka. huhu...cuka ada asid, so, the cuka berkumpul dan dihadam dengan elok, apa tah panggil asid urik kot.. tu lah yang menyebabkan segala sakit yang amat tuuuu.. tapi now I know la kot, I takley nak makan asam-asam dah... kena jaga betul-betul pemakanan kuuu... huuuuuuuuuuuuu...

dah la, nak rehat, dan sambung tidur sebab semalam LANGSUNG tak dapat tidur. so, good night.

Assalamualaikum WBT

p/s: Love u all.

No comments:

Post a Comment