Nuffnang Ads

Tuesday, February 4, 2014

Perkhidmatan Bas Dari Raub ke Cameron Highlands!!!

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? saya baru le lunch, hehehe.. terbiasa, okay je, makan sekali sehari, okay lah, dapat kuruskan badan. hehehe.. tapi kena makan sayuran dan protein, tak boleh makan buah je kan? hihu... 

Baik, ni nak khabarkan sikit, kami kat Raub ni, ada perkhidmatan bas ke Cameron Highland!! Yeay!! walaupun tripnya hanya satu sahaja sehari, tetapi ia tetap memberikan sinar harapan kepada mereka yang ingin fefeling tourist! hahahaha.. macam saya.

Saya sebenarnya bukan tak nak naik kereta ke, cuma iya lah, kalau nak fefeling tourist tu, kenalah ikut touristkan, tahan-tahan motor or kereta nak naik ke atas nun kan? kekononnya. hahahha.. padahal kat Cameron Highlands tu, kat bawah dah ada banyak benda dah.. hehehe..

So, ini dia detailsnya...




Dari Kuala Lumpur ada... dari Raub ada, dari Sungai Koyan pun ada, jadi senang lah!!! hahaha.. tapi kalau hotel, korang check la kat sana eh, yang paling penting, atur perjalanan sebelum membuat perjalanan, bukan apa, kalau walk-in hotel, makan hati nanti, terus takde duit nak makan. hahahha.. kalau kenyang makan hati takpe, kalau lapar? makan angin Cameron Highlands la jawabnya wehhh..

Jadi, kepada semua, ini berita baik ni, usually, the tourists, I mean, the foreigners, they love using public transportation to go from one place to another, therefore, this trip to Cameron Highlands is highly appreciated because, they'll love the scenery there, trust me!

For those who read my blog here and read this information, thank you very much, I just trying to help. You know what, there are buses going up there from a few places but since this trip is new, plus, the scenery using the Sungai Koyan route is actually quite amazing. When you close to Cameron Highland, you will find amazing scenery from the bus and for those who love greens and want to see one of the tallest bridges in Malaysia, please! Do so, hop on this bus and enjoy being on the bus. Plus, the ticket price is amazingly cheap, yes, to me it is cheap. Really. Enjoy!

Nak naik la nanti, boleh fefeling tourist!!! hahahaha.. pakai topi besar, pakai singlet kekonon, then tahan kereta nak naik atas, ala-ala tourists lah.. hahaha..

Love.

Assalamualaikum WBT

p/s: tak sangka ada trip ke Cameron Highlands. hehehe.luv.

4 comments:

  1. Terima kasih tuan. Maklumat yang berguna. Kalau mencari homestay yang bersih, selesa dan nyaman di Cameron Highlands sila lah ke Fauziz Homestay di Kg Taman Sedia Cameron Highlands. Wassap je saya di 0174977811.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, nanti saya Whatsapp tuan.

      Delete
  2. Saya nk tanya memang ada ke bas dsri raub ke cameron?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya, maaf lambat, memang ada bas dari Raub ke Cameron Highlands.

      Delete