Nuffnang Ads

Thursday, March 6, 2014

Be Passionate With You Passions.

Assalamualaikum WBT,

Tadi tengok tv sekejap, sekejap je sebab malam ni memang nak kemas saya ni, rasa macam tak macam bilik dah... huhuhu, in shaa Allah akan kemas dengan baik serta kemas malam ni. Hihu... itu jap lagi lah... 

Then, berbalik kepada cerita yang saya tengok tadi tu, saya tengok cerita yang nak last-last dah tadi, memang setepatnya sebelum iklan. Haha... then dia ada cakap, 

"if you want to start blogging, you have to be passionate and you need to have great knowledge to actually write things"- Fashion Blogger

Ni sememangnya betul, sebab kalau buat takde rasa memang takkan menjadi lah kan?

Tanya je la sesiapa yang ada buat perkara yang tidak selalu dilihat sebagai dapat menjamin kehidupan di masa akan datang. Contoh, saya ada kawan dia dulu lecturer, makan gaji tapi dia berhenti selepas mendapat her true calling, business. Sepupu saya, buat business services, rough at first tapi he gained trust along the way. Biasalah, slow-slow memang slow, lelama, kalah gaji PM, kau?? hahahha... rasa? Makan hati kan?

Tapi itu semua adalah kerja keras, kerja keras dan kerja keras. Itu sahaja. Itu adalah rahsia kejayaan mereka. Hebat kan? Sama je semua orang dalam dunia ni, kalau takde kerja keras buat apa pun tak jadi, khen? hihu...*pandai je orang yang tulis ni cakap, hehehe...

Dah lah, seperti mana yang dikatakan, nak sambung kemas.

Assalamualaikum WBT

p/s: Sabun Marine wangi. Still wangi.


2 comments:

  1. betul tu kalau kita buat apa yang kita suka memang kita akan buat betul2 sampai jadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah, semuanya akan menjadi kan? Usaha je.

      Delete