Nuffnang Ads

Friday, March 14, 2014

Film : Mama (2013)

Assalamualaikum WBT,

Semalam saya mimpi wehh... disebabkan minat mendalam terhadap Harry Potter series, semalam I was at Hogwarts and study there. Bengong! Iyaaa wehhh... punya la minat sampai termimpi-mimpi, bukan lah saya tengok HP tu tiap hari, no, cuma last few nights saya tengok camtu, but takde la sebelum ni bawak sampai dalam mimpi bagai... 

Tapi, dua malam lepas saya tengok cerita MAMA. Cerita ni memanglah cerita hantu kan, as usual, saya memang jarang tengok cerita hantu ni, bukan apa, hati ketar sikit kalau tengok cerita hantu, but nak tengok jugak sebab dah termula. hahaha.. 


Cerita dia camni,

There were two kids (female) left in the wood kan pastu their mummy and daddy dah takde. Kena bunuh rasanya, then, sepanjang mereka duduk dalam hutan tu, they dijaga oleh satu entiti yang menggelarkan dirinya MAMA. This entiti jaga those two kids sampai besar gak la, Victoria and Lily, masa ditinggalkan, Lily dalam setahun lebih, now she is 3 - 4 tahun camtu, so, lama gak lah, dorang hanya makan buah ceri yang diberikan oleh Mama. Dan, after that, they found Victoria and Lily in the wood, dalam cabin. Then, they took them to a facility for children, like special care lah kot. Intensive care camtu. Nak cerita lebih lanjut? Tengok la cerita ni... hahaha..

Tapi in the end, tears from Victoria dan Lily overcome the monstrous form formed by Mama, memang Mama tu menakutkan tapi kasih sayang Victoria to Lily, Annanbel to Victoria and Lily immediately overcome keseraman yang dibawakan oleh Mama tu. hihu...

Memang best la cerita ni, Rotten Tomatoes pun gave them 66%, Metacritic gave them 57% so, okay gak la kan? hihu... saya bagi? 7/10 sebab seram memang seram dan kasih sayang ada dan its interesting too. Love it.

So, sesiapa yang ada Astro, boleh la tune in, mana tahu kot ada, tengok la nanti, dan kepada siapa yang takde Astro, banyak pilihan yang boleh dilakukan untuk tengok cerita ni kan? hahaha..

Assalamualaikum WBT

p/s: Ada keje sikit.

2 comments:

  1. Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

    Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete